‘MIRNO SPAVAM‘

Šimunić pred USKOK-om: ‘Ako se to stvarno dogodi, mislim da će to biti prvi put u povijesti RH!‘

‘Dobio sam podršku i hvala svima koji su prepoznali da ovo radim za dobrobit svih nas. HDZ me uopće nije kontaktirao‘, rekao je Šimunić
Viktor Šimunić
 Damir Krajac/Cropix

Uskok je u utorak potvrdio da je pozvao oroslavskog nezavisnog vijećnika Viktora Šimunića da "dostavi raspoložive materijale i iznese svoja saznanja" o snimljenom razgovoru s predsjednikom krapinsko-zagorskog HDZ-a i saborskim zastupnikom Žarkom Tušekom, nakon čega će donijeti odluku o daljnjem postupanju.

Šimunić je uoči ulaska u prostorije USKOK-a razgovarao s novinarima.

image
Viktor Šimunić
Damir Krajac/Cropix
image
Viktor Šimunić
Damir Krajac/Cropix

- Donio sam screenshotove koji pokazuju da sam ja pozvan na taj sastanak, donio sam mail kojim sam se pokušao osigurati dan prije i donio sam snimku. Jučer je bio težak dan. Nije problem što je on meni nudio, što se funkcije nude na stolu, nego je problem da se čovjek našao sa mnom, rekao je Šimunić i dodao da bi struka trebala odlučiti o svemu.

- Danas sam pročitao jedan članak gdje su poznati hrvatski odvjetnici rekli svoje. Hajdemo se mi držati svoje struke. Odvjetnici su rekli svoje, USKOK će reći svoje. Ako ja trebam u zatvor, ja ću otići u zatvor. Ako se kazneni progon zbog snimanja dogodi, mislim da se to nikad nije dogodilo u RH. Da se i dogodi, koliko god ću se loše osjećati, ja ću mirno spavati, a to je najbitnije, rekao je Šimunić i nastavio:

- Jučer sam prikazao svoje poruke pred kamerama, danas nosim i slike toga. Vidio sam da su neki portali objavili screenshotove koje je vjerojatno poslao gradonačelnik, a to je napravljeno tako da se inscenira da sam ja inicirao sastanak. Nudili su mi da uđem u stranku, da budem njihov kandidat ali nitko se nije usudio reći da budem potpredsjednik bilo čega, skupštine, nečega što bi možda bilo i normalno. Ali ne pozicije institucija, rekao je.

image
Viktor Šimunić
Damir Krajac/Cropix
image
Viktor Šimunić
Damir Krajac/Cropix

Novinari su ga upitali je li zbog svega dobio i neke prijetnje.

- Dobio sam 200-300 poruka, do 1 u noći sam odgovarao. Od svih poruka je bila samo jedna koja me optužuje da lažem. Dobio sam podršku i hvala svima koji su prepoznali da ovo radim za dobrobit svih nas. HDZ me uopće nije kontaktirao.

Na pitanje što na sve to kažu ljudi u Zagorju, Šimunić odgovara da ne zna jer je korona, no oni koji ga sretnu na ulici mu, kaže, čestitaju. Na poslu nema problema zbog svega, no trenutno je na godišnjem jer smatra da svoj posao u ovakvoj situaciji ne može raditi kako treba.

image
Viktor Šimunić
Damir Krajac/Cropix

- Nemam problema na poslu zbog toga. Na godišnjem sam ovaj tjedan. Ne mogu raditi. Ja radim na terenu. Ne mogu se javljati na mobitel... Ako nešto radim , radim kako spada, a sad ne mogu raditi svoj posao kako spada. Danas se osjećam dobro. Ima neizvjesnosti ali hajdemo korak po korak, dan po dan...

Osjeća li se kao zviždač?

- Ne znam, nemam odgovor na to pitanje. Kad su me nazvali i pitali o aferi, išao sam gledati film o aferi Watergate pa kad ga pogledam me pitajte. Ne žalim za ničim koliko god me koštalo, mora se pokazati kako se u RH funkcionira, zaključio je Šimunić i rekao da su kod kuće na njega ponosni, no istovremeno im je i teško jer nikome nije svejedno kada ih nazove USKOK.

image
Viktor Šimunić
Damir Krajac/Cropix
image
Viktor Šimunić
Damir Krajac/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 15:19