NOVI USPJEH

Senzacija na Sanremu: pobjedu odnijela djevojčica Zoe iz Pule, rastopila žiri i oduševila publiku

Zoe se odmalena bavi glazbom, svira klavir i gitaru te pjeva. U Italiji je nastupila noseći predivnu bijelu haljinu i svima poslala lijepu poruku

 Zoe Šestan 
 

 Danijel Bartolic/Cropix

Zoe Šestan (12) iz Pule ovogodišnja je pobjednica festivala Sanremo Junior koji se održao na pozornici Teatra Ariston, jednog od najprestižnijih i najslavnijih talijanskih kazališta. Ova talentirana djevojčica iza sebe ima više od 60 nastupa, a osvojila je i brojne druge nagrade na međunarodnim festivalima. Njezina majka Rosana Nenadić na Facebooku je podijelila objavu u kojoj slavi kćerin najnoviji uspjeh.

"Noćas se neće spavati!!! Teatro Ariston Sanremo je eksplodirao. Grand Prix Sanremo Junior 2024. došao je Zoe Šestan", napisala je majka te dodala kako se nisu nadali ničemu te je zahvalila Sanremu na gostoprimstvu i ovoj lijepoj nagradi.

Festival Sanremo Junior je natjecanje koje okuplja najbolje mlade pjevače soliste od šest do 15 godina iz cijelog svijeta. Organizacija samog festivala dodijeljena je tvrtki Kismet koja već dugi niz godina djeluje na međunarodnoj kulturnoj, obrazovnoj i umjetničkoj sceni.

Zoe je već prije sudjelovala na velikim događajima poput Balkan Festa te na natjecanjima kao što su Euro Pop Contest Perle u Berlinu te WAPA Viva Italia u Rimu gdje je osvojila Super Grand Prix, a u Sanremu je na pozornici zablistala uz pratnju Sanremo Junior Orchestra koji ima 32 člana. Na prošlim se natjecanjima predstavljala kao solistica, u društvu drugih mladih glazbenika, rock bendova i harmonijskih orkestara.

image

Zoe Šestan i njezina mama Rosana Nenadić

Danijel Bartolic/Cropix

Djevojčica je u Italiji publiku i žiri osvojila izvedbom pjesme "Stand Up" britanske glumice i pjevačice Cynthije Erivo, a podršku joj je u cijelom procesu pružila jazz pjevačica Lela Kaplowitz. Kako je otkrila, odlučila se baš za tu pjesmu jer želi mladima diljem svijeta poslati poruku kako nada još postoji, pa čak i u ovim izazovnim trenucima koje nam svijet sada nudi.

To je pjesma iz filma "Harriet" snimljenog 2019. godine, a sam film govori o tome kako je Harriet Tubman pobjegla i izbjegla sudbinu ropstva te postala jednom od najvećih američkih heroina boreći se za slobodu i oslobodivši stotine robova. Pjesma je bila nominirana za Oscar i Grammy.

Uz to što je proglašena najboljom i dobila prestižni kipić u obliku srebrnih dupina, natjecanje može mladoj i talentiranoj Zoe omogućiti nacionalnu i međunarodnu medijsku promociju, a sam prijenos festivala mogao se pratiti uživo diljem svijeta. Oni koji su imali mogućnost otputovati u Italiju i cijeli događaj pratiti uživo, automatski su sudjelovali i u humanitarnoj akciji. Prihod od svake ulaznice koja se prodala za prošlu noć uplaćuje se direktno na račun talijanskog Unicefa koji je i pokrovitelj samog festivala.

image

Zoe Šestan

Danijel Bartolic/Cropix

Kako piše Regional Express, mladoj su pjevačici na festivalu podršku pružili Istarska županija, Turistička zajednica Istarske županije te nekoliko tvrtki, poput Samarcanda, Bi Holiday/Bi Village i Euroville, kao i niz prijatelja te udruga poput SGK Čarobna frula i Cirkuska nit.

Kako stoji na stranicama sponzora koji su se iznimno trudili promovirati i podržati Zoe, ona se odmalena bavi glazbom, svira klavir i gitaru te pjeva. Pohađa osnovnu glazbenu školu - smjer klavir, a uz natjecanja čest je gost i na glazbenim radionicama.

Kako je majka mlade djevojke napisala u svojoj objavi, nakon što su Zoe proglasili pobjednicom, mislila je da su se zabunili, ali nejasnoće su ubrzo nestale. Kako ističe, postoje nacionalni natječaji u više zemalja, a Zoe je prva od preko tisuću natjecatelja.

Ponosna je majka objavila fotografije s finalne večeri festivala na kojima se može vidjeti nasmijana Zoe kako pjeva, pozira s prijateljima i obitelji, maše hrvatskom zastavom te se ispred fontane divi kipiću koji je osvojila. Za svoj je nastup odjenula predivnu i vrlo zanimljivu bijelu haljinu koja ima cvjetne detalje te jedan rukav od bijele kože. Kombinaciju je upotpunila ukrasom od bijelog perja u kosi i kožnim tobolcem na leđima u kojem se nalazilo bijelo cvijeće.

image

Zoe se odmalena bavi glazbom

Danijel Bartolic/Cropix

Ispod objave Zoe je dočekao niz čestitki i lijepih želja, a gotovo su svi bili zadivljeni njezinim talentom i uspjehom.

"Jesam ti rekla da nema konkurencije i da će biti pobjednica!!! Tek sam sad vidjela i past ću u nesvijest. Hurra! Znala sam. Toliko sam sretna da nemam teksta. Bravo, Zoe, bravo, mama, bravo mi svi koji smo vjerovali!", napisala je jedna korisnica Facebooka.

"Čestitam! Sanremo je otvorio vrata, bila si fantastična. Čeka te puno posla, neke pozive ćeš morati odbiti, ali nikad ne zaboravi tko si. Zoe i mama dugo vas poznajem...", nadovezala se druga korisnica.

Prema objavama koje je mama Rosana dijelila, može se vidjeti kako je Zoe predano vježbala, završavala generalne probe u ponoć i odrađivala konferencije za novinare kako bi osvojila ovu prestižnu titulu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 08:26