INCIDENT U BOROVU

Šef vukovarskog SDSS-a: ‘Srbi ovdje žive stoljećima, ne moraju se ponašati kao da su uvijek krivci‘

Kad je policija procijenila trenutak da postupaju, došle su i druge policijske snage i uhitile mladiće
Srđan Kolar
 Bruno Konjevic/Cropix

Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Kolar je u programu N1 televizije komentirao jučerašnji incident u Borovu Selu, kad su navijači vikali uvrede na račun Srba. Kolar kaže da se u Vukovaru takve stvari često događaju, no ne završi to svaki put u medijima.

- Mi smo radili istraživanje, preko 70 posto takvih slučajeva dogodilo se unazad dvije i pol godine. Policija je obrađivala incidente, međutim, nikad to nije dobilo svoj krajnji epilog, a to je da policiji dobro znani mladići nisu dobili sankcije koje bi trebali dobiti, da se to više ne ponovi, rekao je Kolar.

Dodaje i da im je policija rekla kako se skupina mladića odvojila od službene skupine koja je došla odati počast dvanaestorici redarstvenika ubijenih u Borovu Selu.

- Kad je policija procijenila trenutak da postupaju, došle su i druge policijske snage i uhitile mladiće. Neki su pobjegli, ali su izdani nalozi drugim policijskim postajama da ih uhite. Mogu reći da je policija stvarno bila, barem prema nama, vrlo korektna, rekao je Kolar, no dodao da zbog minornih kazni takvi pojedinci postaju sve bahatiji.

- Ovdje nije remećenje reda i mira, to se jasno vidi. Kad su Srbi u Hrvatskoj u pitanju, naš potpredsjednik Vlade bio je na obilježavanju Oluje u Kninu, što nije naišlo na odobravanje srpske zajednice, ali on je bio svjestan toga i svejedno je to učinio. Što da mi više učinimo da do ovoga ne dođe? A neće se ništa učiniti, kaže Kolar za N1.

Na pitanje bi li Srbi trebali ukloniti spomenik Vukašinu Šoškočaninu, zapovjedniku pobunjenih Srba koji je i naložio ubojstvo dvanaestorice hrvatskih redarstvenika, Kolar je rekao da se Srbi ne moraju ponašati na način da su uvijek krivci.

- Ovdje Srbi žive stoljećima, imaju svoja prava, a ne mogu ih konzumirati. Ovdje Srbi zavređuju da ih se poštuje, zaključio je Srđan Kolar.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:08