PREDSJEDNIK GOVORIO NEISTINU

Sanja Musić Milanović zvala da zaustavi tekst

Dva sata nakon upita novinara supruga predsjednika prva je zvala Anu Hanžeković Krznarić

Sanja Musić Milanović

 Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Predsjednik Republike Zoran Milanović, odgovarajući na naš tekst o intervenciji svoje supruge Sanje Musić Milanović kod ravnateljice zagrebačke Klasične gimnazije, nakon koje su njihovu mlađem sinu protuzakonito podignute ocjene sedam dana nakon što su već bile zaključene, uz salvu neutemeljenih uvreda koje je iznio na račun svih novinara i zaposlenika Hanza medije, izrekao je i jednu čistu laž.

Milanović je tako, nazivajući nas bandom, kriminalnom organizacijom i propalicama, rekao kako je vlasnica Hanza medije Ana Hanžeković Krznarić zvala njegovu suprugu kako bi joj rekla da se sprema članak pa da bi bilo dobro da na njega odgovori, što je po njemu klasična „lopovska navlakuša” kako bismo mogli puniti naslovnice četiri dana.

Istina je potpuno drugačija, jer je gospođa Musić Milanović, za što imamo dokaze, prva zvala Anu Hanžeković Krznarić kako bi pokušala zaustaviti tekst koji joj nije išao u prilog.

image
Screenshot

Predsjednikovu suprugu novinar Jutarnjeg lista prvo je zvao jučer u 9.08 sati, kako bi Sanja Milanović Musić iznijela svoju stranu priče. Potom smo, nakon što se nije javila, u 10.02 sati poslali upit s nekoliko pitanja na njen službeni mail, taj isti mail proslijedili smo joj i na WhatsApp, kako bi bili sigurni da ga je dobila, a zabilježeno je i da je vidjela poruku, a potom smo upit u 10.13 sati poslali i Uredu predsjednika, kako bismo provjerili je li on bio upoznat s njenim intervencijama kod ravnateljice.

Sanja Musić Milanović prva zove Anu Hanžeković Krznarić u 11.54 sati, dakle gotovo dva sata od slanja našeg upita, što je i zabilježeno. Vlasnica Hanza medije nije se javila na poziv, a potom ju je povratno zvala u 12.14 sati kako bi vidjela o čemu se radi.

image

Sanja Musić Milanović - propušteni poziv

Screenshot
image

Sanja Musić Milanović - uzvraćeni poziv

Screenshot
image

Sanja Musić Milanović - treći poziv

Screenshot

- Molila me mogu li nešto učiniti da taj tekst ne izađe. Nisam znala o čemu se radi – kaže Ana Hanžeković Krznarić, koja nešto kasnije u 15.32 sata ponovno zove Sanju Musić Milanović.

- Uputila sam je da se javi novinaru i odgovori na pitanja – kaže članica Uprave Hanza medije.

Jutarnji list, nakon ovih laži predsjednika, odlučio je objaviti dokaze da smo Sanju Musić Milanović zvali, slali joj službene mailove, poruke na WhatsApp, a da je ona nakon toga zvala prva vlasnicu kompanije i tražila da tekst ne izađe.

image

Poruka upućena Sanji Milanović-Musić

Screenshot
image

Sanja Musić Milanović - odlazni poziv

Screenshot

Sam predsjednik je u svojoj izjavi rekao kako je sve zabilježeno i snimljeno.

- Da vidite s kakvom bandom imamo posla, jučer popodne, to je sve zabilježeno, snimljeno, moju ženu, ne znam odakle joj broj, zove Ana Hanžeković, vlasnica firme. Inače bih je prijavio SOA-i za uznemiravanje, ovako je samo blokirana, da dobrohotno kaže mojoj ženi: ”Znaš, sprema se neki članak, pa bi bilo dobro da odgovoriš”. Klasična lopovska navlakuša - da nešto odgovori pa ćemo te naganjati četiri dana, da punimo naslovnice. Onda je krajem dana moj Ured poslao Sanjin mail „Handžar mediji”, za koji nisu ni znali da postoji - izjavio je predsjednik Republike.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 15:24