INTERVENCIJE

Sanirana gotovo sva šteta u Rovinju: Oštećeno je pet automobila, potonuo brod na Brijunima

Djelatnici rovinjskog Komunalnog servisa su radili cijelu noć

Prizori nakon nevremena u Rovinju

 Facebook: Vatrogasci Jvp Rovinj-rovigno/

Jako nevrijeme u Rovinju napravilo je pravi nered u kojem je stradalo pet automobila. Srećom nije bilo drugih većih šteta iako je nevrijeme rušilo sve pred sobom. Intervencije su počele usred noći, kaže nam javni vatrogasni zapovjednik u Rovinju Eviliano Gašpić.

image

Prizori nakon nevremena u Rovinju

Facebook: Vatrogasci Jvp Rovinj-rovigno/

- Puhao je jak vjetar, ne znam je li bilo vijavica, ali jako je puno stabala pokošeno, pa imamo pet oštećenih automobila. No do sada smo riješili 99 posto svih intervencija. Uz to, diglo se i more na području Valdibora gdje je veliko parkiralište te smo imali velike valove zbog čega smo zajedno s komunalnim servisom morali premještati automobile da ne bi bilo većih šteta - opisuje nam Gašpić prošlu noć u Rovinju. Kaže da je na terenu bilo 20-tak vatrogasaca te djelatnici rovinjskog Komunalnog servisa koji su radili cijelu noć.

image

Prizori nakon nevremena u Rovinju

Facebook: Vatrogasci Jvp Rovinj-rovigno/

Inače, vatrogasci Rovinjštine zabilježili su čak 30-ak intervencija koje se uglavnom odnose na odštopavanje šahtova, uklanjanje stabala i granja koja su pala na prometnice i otežavala promet, a spasili su i jednu splav koju je ugrozilo uzburkano more. I na području Rovinja zabilježeno je oko 10 intervencija koje se odnose na uklanjanje stabala s prometnica, a zbog uzburkanog mora jedna je osoba ostala zarobljena u luci, a koju su spašavali vatrogasci.

image

Prizori nakon nevremena u Rovinju

Facebook: Vatrogasci Jvp Rovinj-rovigno/

Prema riječima županijskog zapovjednika Dine Kozlevca, situacija je sada mirna, a vatrogasci zajedno s komunalnim poduzećima rade na sanaciji posljedica nevremena.

- Najvažnije je da nitko nije stradao, a do sada je ukupno sudjelovalo 30 vatrogasaca sa 15 vozila iz javnih vatrogasnih postrojbi Poreča i Rovinja - rekao je zapovjednik Kozlevac.

U jakom nevremenu stradao je i brod nacionalnog parka Brijuni koji je bio privezan u luci na Velikom Brijunu. Riječ je o motornom brodu Brijunka koji je potonuo nakon što mu je oštećena krma. Kako je brod udario u trajekt za prijevoz motornih vozila i on je u ovom nevremenu oštećen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:00