BARTULICA O PRIMANJIMA

‘Samo ću reći - imam, Bogu hvala, dobro situirane roditelje. Isplatili su mi dio nasljedstva‘

‘Ništa nisam prevarom stekao otkad živim u Hrvatskoj‘, naglasio je Bartulica

Stjepo Bartulica

 Goran Mehkek/CROPIX

Stephen Bartulica u srijedu se oglasio o slučaju svoje imovinske kartice i primanja. Prije nekoliko dana objavljeno je da on na dva kredita mjesečno troši 3562 eura, dok, prema imovinskoj kartici, supruga i on imaju mjesečne prihode od oko 3600 eura, što bi značilo da žive od 39 eura mjesečno.

- Svakodnevne životne troškove zastupnik Bartulica podmiruje sredstvima koje mu je darovala njegova majka, zajedničkom obiteljskom odlukom. Roditelji zastupnika Bartulice žive i borave u SAD-u te uz zastupnika Bartulicu imaju još kćer koja stanuje u Rimu te trojicu sinova od kojih su dvojica zaređeni svećenici - stoji u priopćenju odvjetničkog ureda.

Bartulica je, podsjetimo, kupio kuću na tri etaže i vrt na otoku Prviću za 300 tisuća eura.

- Majka zastupnika Bartulice prodala je krajem 2023. nekretninu u elitnom zagrebačkom naselju Gračani te je dobivenim sredstvima odlučila pružiti financijsku podršku sinu Stephenu Bartulici koji je stoga i mogao ući u investiciju kupnje nekretnine na otoku Prviću - naveli su iz odvjetničkog ureda.

U navedenoj odluci roditelja da pomognu sinu u kupnji vikendice na moru nema ničeg neobičnog, dodaju.

- To je u hrvatskoj kulturi toliko prirodno i uobičajeno, u kojoj je takva vrsta darova većih financijskih razmjera roditelja prema djeci nešto sasvim obično i nije vezana uz životnu dob ni roditelja ni djece - priopćio je također odvjetnički ured.

- Ova predmetna nekretnina stečena je u prvom mjesecu, u zakonskom roku unijet ću je u imovinsku karticu. Nije ništa sporno. Ono što najviše zanima ljude jest kako ja podmirujem svoje obveze, dakle, samo ću reći - imam, Bogu hvala, roditelje koji i dalje borave u Americi. Cijeli život su tamo dobro situirani i krajem prošle godine jednu nekretninu u Zagrebu prodali su i meni isplatili dio nasljedstva koji mi pripada - rekao je Bartulica.

- Ništa nisam prevarom stekao otkad živim u Hrvatskoj. Ovaj linč koji se odvija dobiva takve razmjere da se moju djecu zastrašuje ujutro kad idemo u školu - upozorio je, a prenosi HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. lipanj 2024 21:43