PRIČA IZ PRVE RUKE

'SAD ĆEMO VAM REĆI SVE O GOSTIMA IZ PAKLA' Pričali smo s ugostiteljima koji su nam otkrili najnevjerojatnije situacije s kojima su se susreli na poslu

 
Ilustracija
 Getty Images

Početak turističke sezone, osim srpanjske rupe, obilježile su priče o razularenim Arapima koji su razvili privremenu amneziju kad im je na naplatu stigao račun u vrijednosti višoj od 300 tisuća kuna, kao i pokušaji ucjene negativnim recenzijama na najposjećenijem turističkom portalu na svijetu od strane njemačkih turista koji su, na koncu, uspjeli u svom naumu i jedan splitski restoran napustili bez da su platili ijednu lipu. Ponukani ovim, ali i sličnim događajima, razgovarali smo s više od deset hrvatskih ugostiteljskih radnika koji su s nama podijelili priče iz prve ruke. Oni kreću od pretpostavke da gost zaista jest uvijek u pravu, ali ipak postoje iznimke koje prelaze granice dobrog ukusa te se ponašaju krajnje neprimjereno. Njih zovu „gosti iz pakla“.

- Kad govorim o takvim gostima, ne mislim na one koji ne zahvale konobaru na promijenjenoj pepeljari, nego o nešto ozbiljnijim situacijama – napeto nas uvodi u priču barmen koji je na Jadranu radio u jednom od najskupljih i najluksuznijih hotela.

- Dama je bila u svojim najboljim godinama (oko 55), a mladi crnac je imao oko 20 godina. Uz veliku neugodnost, zamolili smo ih da obustave „radnju“, s obzirom na to da oko njih ima male djece i ostalih gostiju. Njihov komentar je bio da žele sastanak s direktoricom hotela. Dotični mladi gospodin izrazio je nezadovoljstvo i optužio nas da smo ga uznemiravali na rasističkoj osnovi jer je jedini gost crne rase u hotelu i na temelju toga tražili su plaćenih tjedan dana noćenja u hotelu – priča nam barmen.

- Imao sam slobodan dan i bio na večeri u obližnjem restoranu. Igrom slučaja je jedna gošća hotela u kojem radim u isto vrijeme došla u taj isti restoran kad sam bio na odlasku. Pristojno sam pozdravio gospođu koju inače poslužujem kao gosta, na što me je ona pitala što sam večerao. Odgovorio sam - janjetinu koja je bila zaista ukusna. Njezin odgovor je bio: „U redu, naruči mi onda pola kile janjetine, a kasnije ću ti reći što želim piti“ - prepričava konobar iz istog hotela svoju dogodovštinu.

- Narudžba iz pakla došla je od Amerikanke za koju nisam znao da li da joj poslužim jelo ili bolesničko pomazanje. Konobar mi je donio popis stvari koje ne smije jesti pa sam, osupnut istim, osobno otišao porazgovarati s gošćom da ne bih negdje iole pogriješio. Pitao sam je boluje li od celijakije, a ona mi je odgovorila kako nije potpuno sigurna što je to, ali misli da boluje jer svaki put kad pojede kruh, osjeća težinu u trbuhu. Uz to je dodala da prati Dr. Oza i dobro zna o čemu priča - govori nam dalmatinski chef.

Doznali smo i da jednoj gospođi na doručku lubenica nije bila dovoljno crvena, ali i mnogo drugih nevjerojatnih priča.

Cijelu priču o gostima iz pakla pročitajte u Nedjeljnom Jutarnjem.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:03