OPERACIJA MASLENICA

Sačić u Saboru ‘najoštrije protestirao‘ protiv ponašanja predsjednika države i ministra obrane

To je sramotno, osudite taj čin, to je grubi nasrtaj na Domovinski rat, rekao je tražeći stanku. Izrečena mu je opomena
Željko Sačić
 Damjan Tadic/Cropix

Saborski zastupnik Željko Sačić (HS) izrazio je u petak "najoštriji protest" protiv ponašanja predsjednika države i ministra obrane na obilježavanju 28. obljetnice oslobodilačke vojno-redarstvene operacije Maslenica.

- Tražim stanku kako bih izrazio najdublji i najoštriji protest protiv ponašanja predsjednika države Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića koji su danas uvrijedili žrtvu hrvatskih obrambenih snaga obilježavajući oslobodilačku akciju Maslenica - rekao je Sačić u Hrvatskom saboru, no predsjedavajući Furio Radin stanku mu nije odobrio.

Objasnio mu je kako se stanka može tražiti samo o točki o kojoj se raspravlja, a u tom trenutku to su bile izmjene Zakona o zaštiti od buke. Sačić se, međutim, nije dao omesti.

- To je sramotno ponašanje, osudite taj čin, to je grubi nasrtaj na Domovinski rat - ustrajao je.

Radin mu je poručio da, uz svo uvažavanje, stanku može tražiti samo o točki dnevnog reda te mu izrekao opomenu.

Predsjednik države otkazao je u petak sudjelovanje u programu obilježavanja 28. obljetnice VRO "Maslenica '93" u Zadru nakon što je doznao da su u protokolu obilježavanja i dvije osobe koje na sebi imaju odjeću s ustaškim obilježjima.

Prema njegovoj zapovjedi, nakon prvog dijela svečanosti iz programa obilježavanja su se povukli načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj i svi vojni zapovjednici, rekao je glasnogovornik Ureda predsjednika Nikola Jelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 04:06