SKANDAL U ĐURĐEVCU

Roditelji u šoku: Ravnatelj cipelario učenika (12) jer je bacao grude na školu!

Ravnatelja Martina Trepoteca policija će prijaviti samo zbog remećenja mira jer dječak nije ozlijeđen, a očitovanje od ravnatelja zatražilo je i Ministarstvo znanosti
 Dinko Borozan/Podravski list/CROPIX

ĐURĐEVAC - Martin Trepotec (64), ravnatelj đurđevačke Osnovne škole Grgura Karlovčana, fizički je napao 12-godišnjeg učenika, inače odlikaša, jer je bacio dvije grude snijega na školski prozor. Ta neslužbena informacija prošli nam je tjedan potvrđena iz više izvora.

Trepotec je učenika navodno najprije udario rukom u nos, a nakon što je dječak pao, pričaju očevici, udario ga je i nogom u stražnjicu.

Ravnatelj đurđevačke škole odbio je dati izjavu za naš list jer je, kaže, u tijeku istraga koja će pokazati da navodi iz anonimne prijave nisu točni. Trepoteca će policija prijaviti Prekršajnom sudu samo zbog remećenja javnog reda i mira jer dječak nije ozlijeđen, a očitovanje od ravnatelja zatražilo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Kako smo doznali, učenik je grudama gađao prozore na školskoj zgradi i u trenutku dok je htio baciti treću grudu s leđa mu je prišao Trepotec te ga fizički napao, a 12-godišnjak nije zadobio vidljive ozljede niti je zatražio liječničku pomoć.

Dječakovi roditelji tek su drugi dan doznali što se dogodilo nakon što su ih obavijestili roditelji djece koja su bila ispred školske zgrade kad je ravnatelj fizički napao učenika.

- Sin je bio u strahu jer ga je fizički napao upravo školski ravnatelj pa nam najprije nije htio uopće reći što se dogodilo. No, kad smo od drugih roditelja saznali da ga je Trepotec četiri puta udario, ispričao nam je cijeli događaj. Iako ponašanje našeg sina nije bilo primjereno, to nije način da ga se fizički napadne, a pogotovo ne od strane ravnatelja koji bi morao biti primjer svim učiteljima i učenicima.

Takvi problemi se rješavaju razgovorom i taj je postupak za svaku osudu - rekao nam je otac 12-godišnjaka te dodao kako je s nemilim događajem upoznata i policija, koja je primila anonimnu prijavu.

- Raspitali smo se kod učitelja kako se sin ponaša u školi i svi su nam rekli da je njegovo vladanje primjereno, a uz to je odličan učenik. Nedopustivo je da ravnatelj škole koja slovi kao mjesto nulte tolerancije na nasilje fizički napadne učenika - zaključuje ogorčeni otac.

Policija: Muškarac rukom i nogom napao dječaka

KOPRIVNICA - Ispred Osnovne škole Grgura Karlovčana u Đurđevcu 64-godišnji muškarac fizički je napao 12-godišnjeg dječaka udarivši ga rukom i nogom po tijelu.

Prethodno je dječak na prozor jedne od učionica bacio dvije grude snijega kojom prilikom nije došlo do oštećenja prozora.

Dječak nije zadobio vidljive tjelesne ozljede, a roditelji nisu zatražili liječničku obradu.

Protiv 64-godišnjaka slijedi optužni prijedlog Prekršajnom sudu zbog prekršaja protiv javnog reda i mira - priopćio je Dražen Laljek, glasnogovornik koprivničke Policijske uprave.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. lipanj 2024 04:15