ISTOSTRANAČKA LJUBAV

Rijetko neugodna scena u Saboru, HDZ-ovka Plenkoviću: ‘Smatrate li vi kao snažan i karizmatičan lider...‘

Dirljivu poruku premijeru Andreju Plenkoviću uputila je Ankica Zmaić, saborska zastupnica iz Vrpolja.

Ankica Zmaić

 Screenshot Sabor/

Noćas debelo iza ponoći napokon je završila maratonska rasprava o oporbenom zahtjevu za opoziv premijera Andreja Plenkovića. Kao što to uvijek biva kada je riječ o saborskoj raspravi o opozivu nekog ministra ili cijele Vlade, oporbeni zastupnici iz svih cijevi pucaju po premijeru dok se on i njegovi ministri grčevito brane.

Često se dogodi da u takvim raspravama zastupnice i zastupnici HDZ-a javno izraze ogromnu ljubav koju osjećaju prema svom stranačkom šefu.

Najdirljiviju ljubavnu poruku premijeru Andreju Plenkoviću jučer je uputila Ankica Zmaić, široj javnosti slabo poznata saborska zastupnica iz Vrpolja. Svog je stranačkog šefa nazvala snažnim i karizmatičnim liderom koji izaziva zavist kod njemu inferiornih oporbenih zastupnika.

- Poštovani predsjedniče Vlade, svi mi znamo - i lijevi i desni - koja su postignuća i uspjesi ove Vlade. No potpisnici za pokretanje vašeg povjerenja ne mogu se sa svim ostvarenim rezultatima pomiriti i nositi se s istima. Smatrate li vi kao snažan i karizmatičan lider, kojem današnji akteri ne mogu parirati... Žele vas, i nas koji smo uz vas, degradirati... Vi kao iskusan političar znate tko je pokrovitelj ovog kazališta i predstave... - divila se Plenkoviću zastupnica Zmaić dok se iz oporbenih klupa čuo smijeh.

- Premijeru, prvo nam odgovorite jeste li vi pisali ovo pitanje? - pitala je zastupnica Možemo! Sandra Benčić.

"Ankica i ja smo skupa ovo pisali jučer. Cizelirali smo izričaj i naglaske, kako bi vama bilo zabavnije", uzvratio joj je premijer. Raspravu je zaključila zastupnica Benčić poručivši Plenkoviću da je izlaganje Ankice Zmaić doista zvučalo kao da su ga je pisala zajedno s njim.

Na koncu je Benčić konstatirala da je čitanje unaprijed napisanih pitanja siguran signal da je u HDZ-u već počela bitka za mjesta na izbornim listama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 08:17