ODRŽALI PRESICU

Riječki SDP-ovci nezadovoljni željezničkim vezama Rijeke sa Zagrebom: ‘Kakvi su to vozni redovi?‘

Prica je navela da je još u prosincu prošle godine ukinut niz željezničkih linija, među kojima i svakodnevni poslovni vlak

Ilustracija

 Željko Hajdinjak/Cropix

SDP-ovi riječki gradski vijećnici Ivana Prica i Kristian Čarapić u utorak su izrazili nezadovoljstvo što HŽ Putnički promet u novom voznom redu nije vratio ranije ukinute željezničke linije od Rijeke do Zagreba.

Prica je navela da je još u prosincu prošle godine ukinut niz željezničkih linija, među kojima i svakodnevni poslovni vlak kojim se u jednom danu moglo iz Rijeke stići u Zagreb i vratiti se nakon obavljenog posla.

Čarapić je na konferenciji za novinare rekao da u novom voznom redu od 12. prosinca nema značajnijih izmjena te Rijeka ostaje izolirana od ostatka Hrvatske.

Upitao se koji je cilj takvih voznih redova, koji ne odgovaraju potrebama putnika.

Jedini izravni svakodnevni vlak iz Rijeke do Zagreba ostaje onaj s polaskom iz Rijeke u 13.58 sati, koji do cilja putuje četiri i pol sata, rekao je.

Kvalitetnije željezničke putničke linije važne su posebno studentima, ali i stanovnicima mjesta uz željezničku prugu, za put do Zagreba ili Rijeke, dodao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 20:21