DOČEK NA KORZU

Riječki advent ide uz korona mjere, za Novu godinu nastupa Neno Belan: ‘Gdje točno? Još razmišljamo‘

U Gradu vele da će se tradicionalni Blagdanski sajam na Korzu i Trgu Republike Hrvatske održati na čak 26 adventskih kućica

Ukrašen Korzo

 Matija Djanjesic/Cropix

Advent u Rijeci i ove godine održavat će se na više lokacija u centru grada i na Trsatskoj gradini od 27. studenog 2021. do 7. siječnja 2022. godine, a pripremljen je i bogati program. Kako je istaknuo riječki gradonačelnik Marko Filipović, novogodišnjeg koncerta i dočeka Nove godine će biti, ako to budu dozvoljavale epidemiološke mjere, no još uvijek nije određena lokacije.

- Dugo smo se dvoumili hoćemo li organizirati doček Nove godine na Korzu. Drago mi je da mogu najaviti nastup Nene Belana i grupe Fiumens koji će nas svojim koncertom uvesti u Novu godinu, naravno, sve sukladno epidemiološkim mjerama koje budu na snazi - kazao je Filipović, dodavši da još uvijek razmišljaju o lokaciji pozornice.

U Gradu vele da će se tradicionalni Blagdanski sajam na Korzu i Trgu Republike Hrvatske održati na čak 26 adventskih kućica. Uz nešto skromniji programski dio što se tiče događanja namijenjenih velikom broju posjetitelja, na tri pozornice u centru grada organizirani su zabavni programi i nastupi zborova, muzičkih sastava i DJ-eva. Jedan od noviteta je i nova adventska lokacija, u Verdijevoj ulici, kod HNK Ivana pl. Zajca, a bit će i klizališta Morska pahulja.

Petar Škarpa, direktor Turističke zajednica Rijeka, kaže da će se na Adventu poštovati sve propisane epidemiološke mjere, što uključuje provjeru covid potvrda na sve tri lokacije, kada se budu održavali programi s izvođačima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 15:24