IZBORNA UTRKA

RESTART KOALICIJA PREDSTAVILA SVOJ IZBORNI PROGRAM Bernardić: 'Ovo je pet ključnih točaka našeg programa, ovo su prioriteti'

 
Davor Bernardić
 Robert Fajt / CROPIX

RESTART koalicija danas je u Zagrebu predstavila svoj izborni program o kojem su govorili šef SDP-a i lider koalicije Davor Bernardić, predsjednik HSS-a Krešo Beljak, predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, predsjednica GLAS-a Anka Mrak Taritaš, predsjednik Snage Goran Aleksić te predsjednik Središnjeg savjeta SDP-a a Branko Grčić.

Bernardić je kazao da Hrvatskoj danas treba odgovorna i transparentna vlast koja ima plan i strategiju suočavanja s krizom i koja ima jasnu viziju budućnosti.

Kazao je da je gospodarstvo u kolapsu, kao i 2011. kada je SDP-ova vlada preuzela vlast i izvukla zemlju iz duboke krize.

Kako piše N1, kazao je i kako je zdravstvo pred potpunim kolapsom, a za javni dug kaže da je neslavni rekord svih vremena.

Bernardić je kazao kako u RH nema obrazovne reforme, a vladavinu HDZ-a pamtit ćemo po valu štrajkova i otpora cijele obrazovne zajednice.

Kazao je i kako su ovu Vladu pratila prazna obećanja, naveo je primjer otkupa INA-e, gašenje Uljanika i rafinerije Sisak.

Pet ključnih prioriteta koalicije Restart su: 1. oporavak i ponovni rast gospodarstva, plaća i mirovina, 2. borba protiv korupcije i klijentelizma, 3. digitalna transformacija zemlje, 4. reforma džave i lokalne samouprave i 5. reforma zdravstvenog sustava.

Bernardić je najavio i sanaciju odlagališta otpada, izgradnju kompostana, donošenje lex kanabisa, reaktivirati neobrađeno državno zemljište, poticati stočarstvo, stradalom turističkom sektoru omogućiti da stane na noge.

- Smanjit ćemo stope PDV-a u ugostiteljstvu i turizmu - obećao je Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 04:32