HVALI SE SAKRAMENTIMA

Razgovarali smo s političarem koji je preko noći postao hit: ‘To sam učinio namjerno...‘

Razgovarali smo s kandidatom za načelnika Podbablja čija je objava na Facebooku izazvala neviđeno zanimanje
Boris Glavaš
 Facebook

Do jučer potpuno anoniman političar iz malog sela pokraj Imotskog Boris Glavaš, kandidat Hrvatskih suverenista za novog načelnika općine Podbablje, preko noći postao je nacionalni hit.

Da se o njemu raspišu najveći i najutjecajniji hrvatski portali bila je dovoljna jedna jedina Facebook objava, točnije prvih par linija njegova životopisa u kojoj je Glavaš napisao da je "uredno i na vrijeme primio sakramente: krštenja, Prve svete pričesti, Svete potvrde ili krizme i kršćanske ženidbe".

Nakon toga piše da je oženjen i otac troje djece, a onda da je studirao na Pravnom fakultetu u Splitu, da ima državni stručni ispit Ministarstva uprave, certifikat u području javne nabave Ministarstva gospodarstva, te "više od 15 godina radnog iskustva na službeničkom mjestu u Općini Podbablje". Naglasio je još da je 2005. godine osnovao Športsko društvo Drum (Drum je mjesto u općini Podbablje).

Kako je njegov šef, načenik općine Podbablje (i saborski zastupnik Mosta), Ante Kujundžić profesionalnu karijeru započeo kao vjeroučitelji u osnovnoj školi u Zmijavcima, Glavaša smo pitali je li njegov status o "urednom i pravovremenom" primanju katoličkih sakramenata neka poruka usmjerena prema Kujundžiću i njegovom "tajmingu" primanja sakramenata?

- Ne, to nema veze s nikim drugim, pa ni s Kujundžićem. To je isključivo moj CV. Sve protukandidate uvažavam i poštujem. Na ovom našem području svi smo mi poznanici i prijatelji, niti jednog od protukandidata ja ne doživljavam kao neprijatelja. A tko će pobijediti to će narod na izborima 16. svibnja odlučiti – kaže.

U redu, a zašto ste uopće "uredno i na vrijeme" primanje sakramenata naveli kao jednu od najbitnijih referenci iz vašeg životopisa?

- To sam učinio svjesno i namjerno. Specifična je malo, naime, povijest moje obitelji. Nama je smisao samog života, rođenja i kraja ovozemaljskog života u vjeri. Bez vjere nama naši životi praktički ne vrijede skoro pa ništa. U vrijeme bivšeg sistema meni je jedan stric emigrirao u Pariz, drugi u Chicago, a moj pokojni otac prvi posao nije mogao dobiti nigdje u našem kraju, već je kao socijalni radnik radio u željezničko-građevinskom poduzeću u Zenici. Tek par godina pred smrt dobio je posao socijalnog radnika u osnovnoj školi u Imotskom. Tek tada se obitelj vratila živjeti tu u rodni kraj, u mjesto Drum – rekao nam je kandidat Suverenista za načelnika Podbablja Boris Glavaš.

Da je znao koliko će publiciteta izazvati objava njegovog životopisa, kaže, najavio bi svoju kandidaturu za načelnika općine još za Božić!

Glavaš radi na mjestu pročelnika službe u odsjeku upravno-pravnih i komunalnih poslova u općini Podbablje, općini kojoj sada želi biti na čelu. Plaća mu je, kaže, kad uračuna i porezne olakšice za djecu oko osam tisuća kuna.

- Nismo vam mi iz imućne obitelji. Imamo, kao i svi ovdje, nešto zemlje, vrt i 700 trsova vinove loze. Planiram se malo baviti i turizmom, dio obiteljske kuće planiram preurediti za najam gostima – kaže.

Što ste radili prije nego ste se prije 15 godina zaposlili u općini?

- Svašta. Radio sam i na građevini i u kafićima, svugdje gdje je bilo posla… – kaže Glavaš.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 04:45