TATJANA BROZOVIĆ PERIĆ

Ravnateljica doma u kojem će se cijepiti prva osoba: ‘Skoro svi naši korisnici žele cjepivo‘

Izdvojili smo nekoliko korisnika doma koji bi bili među prvima. Za svaku osobu moraju biti ispunjene zdravstvene preporuke, rekla je
Pra doza cjepiva stigla je u Hrvatsku
 HZJZ

Ravnateljica doma za starije i nemoće na Trešnjevci Tatjana Brozović Perić za N1 je komentirala početak cijepljenja protiv koronavirusa. Podsjetimo, u ovom bi se domu trebala cijepiti prva osoba u Hrvatskoj.

"Mi smo spremni. Izdvojili smo nekoliko korisnika doma koji bi bili među prvima pa ćemo sutra vidjeti na licu mjesta tko nam je spreman i tko nam je zdravstveno pogodan jer to mora i liječnik utvrditi", kazala je Brozović Perić.

Komentirala je i kako su se pripremili za početak cijepljenja.

"Dobili smo upute, izradili ankete, pripremili smo se na način na koji bi to mogli u domu jer imamo i naše domske liječnike, organizirali se s njima i čekamo da krene. Korisnici neće izlaziti, bit će u sobama ili ambulanti. Imamo tzv. domske liječnike, ma da su to liječnici doma zdravlja", istaknula je te dodala:

"Za sada kako smo planirali, to bi naš liječnik obavio. U kojem vremenskom razdoblju, vidjet ćemo kad krene. Za svaku osobu moraju biti ispunjene zdravstvene preporuke. Možda je nešto danas u redu, a sutra temperatura i nije u redu."

Brozović Perić je navela da nemaju točnu informaciju o broju doza koje će ovaj dom dobiti, ali nakon anketa su poslali informaciju o tome koliko im je potrebno, odnosno koliko se osoba želi cijepiti.

"Nemamo točnu informaciju, ali poslali smo točno naše potrebe. Mi smo najveći dom u Zagrebu i drugi najveći dom u Hrvatskoj. Naše potrebe su poslane. Sigurno ćemo svi doći na red."

Komentirala je i kakve su rezultate pokazale ankete o tome koliko se korisnika, a koliko zaposlenika želi cijepiti protiv koronavirusa.

"Zadovoljna sam. Cijepljenje nije obavezno. Skoro svi naši korisnici će se cijepiti, dakle velika većina. Od radnika je zainteresiran prilično dobar broj u odnosu na ovo što čujem na ostatak Hrvatske. Ja sam se prva prijavila, smatram da je to u redu. Većina mojih radnika su u izravnom kontaktu s korisnicima i s njima živimo i to je nama druga obitelj. Ovi koji su na prvoj liniji su se prijavili, neki još razmišljaju, imaju svoje razloge - ili su preboljeli, ili su u samoizolaciji... Potrebna je dobra kampanja i još će ih se više prijaviti", smatra Brozović Perić.

Komentirala je i kako su u ovom domu obilježili Božić.

"Omogućili smo šetnju, imaju tablete i vrijeme kad se mogu javiti obitelji. Organizirali smo dostavu paketa od obitelji koji dostavljaju, a ako nema nikog, kupujemo mi. Bio je svečani ručak, išli su pokloni, grad je opet dostavio poklone, bila je virtualna čestitka. U tim nekakvim uvjetima, prošlo je dostojanstveno i mi smo ga lijepo obilježili", kazala je Brozović Perić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:17