MJERE OPREZA

Raste vodostaj Mure na području Međimurja, vatrogasci izgradili 'zečje' nasipe i organizirali dežurstva

Očekuje se da će vodostaj u noći sa nedjelje na ponedjeljak doživjeti svoj vrhunac
Mursko Sredisce, 220712.Zbog obilnih kisa u Austriji i Sloveniji znatno je porastao vodostaj rijeke Mure, pa su Hrvatske vode proglasile izvanredne mjere obrane od poplava u Murskom Srediscu. Vatrogasci su izgradili zecje nasipe uz Muru i dezuraju uz rijeku. Pad vodostaja ocekuje se tijekom noci.Na fotografji: visok vodostaj rijeke Mure.Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
 Željko Hajdinjak / CROPIX

MURSKO SREDIŠĆE - Visoki vodostaj rijeke Mure uzbunio je dežurne službe u Međimurju. Vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Murskog Središća i okolice izgradili su „zečje“ nasipe te organizirali dežurstva.

Vodeni val koji se iz Austrije i Slovenije slijeva kroz Hrvatsku na području Međimurja podigao je vodostaj rijeke Mure koji i dalje raste. Očekuje se da će u noći sa nedjelje na ponedjeljak doživjeti svoj vrhunac te da će zatim vodostaj rijeke Mure početi padati. No, zlu ne trebalo, vatrogasci iz Murskog Središća i okolnih mjesta na strateškim su mjestima uz rijeku Muru u Murskom Središću i Hlapičini izgradili „zečje“ nasipe i organizirali dežurstva. Vatrogasci ističu ipak da nema mjesta za paniku i da je riječ tek o mjerama opreza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 09:12