PREGLEDAN JE

Ranjeni vojnik stigao iz Ukrajine u Hrvatsku: ‘Stabilno je, nema ozljeda koje bi ga zdravstveno ugrožavale‘

- Dio pregleda je već obavljen, uključujući i magnetsku rezonancu, rekao nam je ravnatelj KB-a Dubrava

Ivica Lukšić

 Marko Todorov/Cropix/Cropix

Ranjeni hrvatski vojnik noćas je iz Ukrajine kolima hitne pomoći stigao na liječenje u Hrvatsku. Prema riječima liječnik nije životno ugrožen.

- Njegovo je stanje stabilno, smješten je na Kliniku za plastičnu kirurgiju, a u tijeku je medicinska obrada. Dio pregleda je već obavljen, uključujući i magnetsku rezonancu, rekao nam je prof.dr. Ivica Lukšić, ravnatelj KB-a Dubrava.

Rekao je kako očekuje da će se nakon prikupljenih nalaza napraviti plan zahvata koji su potrebni da se izvade geleri i saniraju ostale ratne ozljede.

Dr. Lukšić dodaje da je pacijent pokretan, odnosno da nema ozljeda koje bi ga zdravstveno ugrožavale u ovom trenutku.

- Što se tiče činjenice da je njegov prijevoz u Hrvatsku potrajao, to se nije dogodilo zbog njegova zdravstvenog stanja, već zbog administrativnih problema čije je rješavanje trajalo neko vrijeme, rekao je dr. Lukšić.

Martić: 'Ima teške ozljede, ali je izvan životne opasnosti'

Hrvatski državljanin ranjen u Ukrajini, koji je noćas primljen u KB Dubrava u Zagrebu, ima teške tjelesne ozljede, ali je izvan životne opasnosti.

"Pacijent je primljen u KB Dubrava, u Kliniku za plastičnu kirurgiju s teškim tjelesnim ozljedama, ali izvan je životne opasnosti. Ima teške tjelesne ozljede. Radi se o ozljedama ruke i noge, no pacijent je stabilan", izjavio je u petak za HRT predstojnik Klinike za plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju KB-a Dubrava Krešimir Martić.

Govoreći o oporavku pacijenta, rekao je da je u tijeku dodatna obrada, nakon koje će se točno utvrditi vrsta i težina ozljede, i vjerojatno će se morati planirati operativni zahvat, a oporavak će ovisiti i o tijeku operacije i vrsti ozljede. (Hina)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:54