INICIJATIVA

Radni tjedan od 35 sati, plaćena pauza, sudjelovanje u profitu... Ljevica i sindikati se udružuju oko velike reforme rada?

Radnička fronta u suradnji s 12 manjih sindikata te različitim udrugama kreće idućeg tjedna s raspravom o prijedlogu izmjena Zakona o radu

Ako je dogovor između radnika i poslodavca da se radi 35 sati, protiv toga nemamo ništa, kažu iz HUP-a

 Vlado Kos/Cropix

Gamechuck, poznati hrvatski studio za razvoj videoigara, napravio je dosad nezamisliv potez u gaming industriji potpisavši u petak kolektivni ugovor s Novim sindikatom, koji djeluje u njihovoj tvrtki.

Dva dana prije Međunarodnog praznika rada, koji se danas slavi u cijelom svijetu, omogućili su radnicima 35-satni radni tjedan, plaćenu dnevnu pauzu od 45 minuta, 24 dana godišnjeg odmora, sistematski pregled, uplatu u treći mirovinski stup, a dijelit će i 10 posto ostvarenog neto profita s radnicima.

Na tragu ovog kolektivnog ugovora Radnička fronta u suradnji s 12 manjih sindikata, među kojima nisu tri najveće sindikalne središnjice, te različitim udrugama, idućeg tjedna kreće s raspravom o svom prijedlogu izmjena Zakona o radu, koji bi također smanjio radni...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 21:42