‘UDBAŠKI DRUKER‘

Puhovski o Milanoviću: ‘To je prijevremena ejakulacija, izbacuje riječi prije nego što shvati o čemu se uopće radi‘

Milanović je izjavio: ‘Ovi što sad govore da je ovo Plenkoviću došlo kao naručeno, bivši udbaški drukeri, to su bolesni ljudi...‘

Žarko Puhovski, Zoran Milanović (u krugu)

 CROPIX

"Ovo bi mogla biti ejaculatio praecox (prijevremena ejakulacija), predsjednik izbacuje riječi prije nego što shvati o čemu se uopće radi, prije no što shvati značenje riječi. Nastavlja komunikacijski model da krivo čita poruke i slabo razumije kontekst, što je u njegovom slučaju začinjeno i lošim poznavanjem nekih stranih riječi. Nema tu pomoći. Možda bi jedino pomogao atentat s vodenim pištoljem - da se malo ohladi pregrijanost njegova aparat", komentirao je Žarko Puhovski verbalni napad predsjednika Zorana Milanovića kojemu se nije svidjela analiza Puhovskog u jutrošnjoj emisiji na N1.

"Banožić nikada nije ni smio biti ministar. Meni se ne sviđa da se čovjeka smjenjuje dok je u šok sobi", procijenio je Puhovski i par sati kasnije izazvao bijesnu reakciju predsjednika Milanovića.

Milanović je izjavio: "Ovi što sad govore da je ovo Plenkoviću došlo kao naručeno, bivši udbaški drukeri, to su bolesni ljudi. Nije mu došlo kao naručeno, ispada da netko mora poginuti da bi se smijenilo ministra."

Puhovski će ironično dodati: "Već sam bio zabrinut što me je predsjednik Milanović smetnuo sa svog bezumlja i dugo se nije referirao na mene, ali sad me je svojim novim istupom osnažio u uvjerenju da sam mu važan". I podsjetiti kako je postao meta predsjednikovih napada kad ga je prvi put upozorio da ne koristi strane riječi na ispravan način nakon čega ga je Milanović prozvao udbašem i krunskim svjedokom. A time je, poentira Puhovski, pokazao i loše poznavanje pravnih termina jer nisam mogao niti nikakav krunski svjedok.

Ovaj sad termin udbaški druker je također promašen i besmislen, napominje Puhovski i tumači: "Druker bi bila osoba koja pripada nekoj organizaciji i odaje tajne drugoj, a ja nisam bio nikakav druker nego sam javno svjedočio o skupini kojoj nisam bio ni blizu u okviru procesa kojeg je politički osobno vodio Ivica Račan, politički otac Zorana Milanovića jer sam smatrao da se o studentskom pokretu i proljeću treba govoriti i na taj način, iako mi nije naročito uspjelo."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. ožujak 2024 11:18