MAJA ĐEREK:

‘Prvo prijetnje, potom upadi u ured, a sada se krenulo na moju obitelj. Žele me eliminirati iz Splita‘

Ovi događaji neće pokolebati nikoga od nas, nego još jače utvrditi u namjeri da uvedemo red, dodao je Ivica Puljak

Maja Đerek

 Duje Klaric/Cropix

U Gradskoj upravi u tijeku je konferencija za medije na kojoj sudjeluju splitski gradonačelnik Ivica Puljak, dogradonačelnik Bojan Ivošević i pročelnica Upravnog odjela za gradsku imovinu Maja Đerek.

Tema konferencije je "Stop nasilju nad dužnosnicima i službenicima koji uvode red", a sve povodom nedavnog pokušaja napada i zastrašivanja pročelnice Đerek.

- Najoštrije osuđujemo svaki oblik nasilja, pogotovo fizičkog prema pročelnici Đerek i njezinoj obitelji. Uvjeren sam da ovi događaji neće pokolebati nikoga od nas, nego još jače utvrditi u namjeri da uvedemo red - rekao je Puljak i istaknuo kako ona predano i savjesno obavlja svoj posao, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pročelnica Maja Đerek izjavila je kako se u zadnjih pola godine događa progresija napada.

- Cilj je bio medijska izolacija. Neki novinari krenuli su me etiketirati, krenule su i javne objave prijetnji, fizički upadi u moj ured. Krenulo se i na moju obitelj i jedini cilj je da me se eliminira iz Splita, da mi se neda da radim posao i da se nastavi s klijentelizmom, kako je prije bilo. Što se tiče rada mog odjela, radili smo sve službenim putem, riješavali mirnim putem i pokušavali i uvijek navodili zakonske činjenice i propise temeljem kojih se neki moraju iseliti iz prostora - rekla je Đerek.

Osvrnula se i na događaj kad joj je Igor Boraska upao u ured.

- Gospodin Boraska bio je revoltiran kad je ušao u moj ured. Onda sam nekoliko dana kasnije vidjela dopisivanje s jednim djelatnikom Banovine gdje se huškalo na mene. To je nedopustivo, da se zaposlenik Banovine tako ponaša. Svaki zaposlenik grada mora raditi u korist grada, tražit ću najoštrije sankcije prema takvima - rekla je Đerek i dodala da su sve prepiske proslijeđene policiji.

Izjavila je da su njezini suprug i dijete potreseni nedavnim napadima u Splitu i Zagrebu, prenosi Slobodna Dalmacija.

- Ovo nas dodatno motivira, ja ostajem ovdje - zaključila je Đerek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 21:47