PAS SE VRATIO

Proširuje se područje potrage za nestalim Darkom iz Cernika, za sada je nađen samo jedan njegov predmet

Pretražuje se područje u krugu od 10 km2 od mjesta na kojem je nestala osoba zadnji put viđena

Darko Betlach

 Facebook

Na području Cernika i dalje traje potraga za nestalim Darkom Betlachom, 36-godišnjakom iz ovog mjesta kod Nove Gradiške, čiji je nestanak prijavljen u subotu 13. svibnja u 22,05 sati. Darko je zadnji put viđen toga dana oko 18,30 sati kada je otišao u šetnju sa svojim psom. Pas se nakon nekog vremena sam vratio kući, a kako se Darko nije pojavljivao niti se javljao na telefonske pozive članove svoje obitelji, oni su prijavili njegov nestanak.

Od tada je prošlo više od četiri dana, a jedino što je pronađeno, dva dana nakon nestanka, jest njegova jakna i to 8 km od Cernika, u Visokoj Gredi, u potoku Šumetlica koji se ulijeva u Savu.

- Odlučeno je da se područje potrage proširi i nešto izvan dosadašnjeg obuhvata, ali i dalje smo u principu na istom terenu. Danas je u akciji 40-ak ljudi iz HGSS-a, policije, mještana, lovačkih udruga... Teren je nepristupačan, a zbog kiša koje svakodnevno padaju i težak za kretanje, no naviknuti smo na takve uvjete i to nas neće omesti – rekao nam je Karlo Olić iz Stanice HGSS-a Slavonski Brod, čiji pripadnici posljednjih dana skupa s kolegama iz Stanica Orahovica i Požega te drugim službama kontinuirano obilaze teren i traže nestalog Darka. Obitelj je shrvana. Njegov je otac za RTL izjavio da mu je teško i tjeskobno.

- Ne znam što bih rekao. Teško mi je, tjeskoba. Sin mi je. Što se dogodilo ne znamo. Nisam uopće znao da negdje ide, samo iz priče. Je l‘ on vodio psa, kud je otišao ne zna se - rekao je Darkov otac Stjepan za RTL, dok nam je načelnik PP Nove Gradiška Filip Valentić također potvrdio da potraga i dalje traje.

- Pretražuje se područje u krugu od 10 km2 od mjesta na kojem je nestala osoba zadnji put viđena, a u njoj svakoga dana sudjeluje više od 10 policijskih službenika svih rodova. Na ispomoći su nam i vodiči službenih pasa iz granične policije. Zahvaljujem se svima na odazivu, teren je natopljen i teško prohodan, ali mi nastavljamo dalje – rekao je Valentić. Osim policije i HGSS-a u akciju su uključeni i Centar 112, ali i pripadnici DVD Cernik, DVD Rešetari, DVD Baćindol, DVD Gunjavci, DVD Nova Gradiška, DVD Ljupina, lovačke udruge, mještani...

‘‘Dosadašnje mjere i radnje traganja nisu rezultirale pronalaskom nestalog te se nastavlja opsežna potraga za istim. Pozivamo građane ukoliko imaju saznanja o nestalom da obavijeste najbližu policijsku postaju, odnosno nazovu na brojeve telefona 192 ili 112. Također, informaciju mogu dostaviti i putem e-maila na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,‘‘ priopćili su iz PU brodsko-posavske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:50