OMS - UPRAVLJANJE

Promjena na čelu tvrke koja je povezana s pljačkom ine, direktor postao trgovac zaštitnim maskama

Formalno, prema rješenju zagrebačkog Trgovačkog suda, Husića je opozvala, a Maršića imenovala Skupština te tvrtke

Goran Husić

 Davor Pongracic/Cropix/Cropix

Tjedan dana nakon pritvaranja u sklopu USKOK-ove istrage o štetnim plinskim ugovorima u Ini u korist njezina direktora Damira Škugora i zagrebačke tvrtke OMS - Upravljanja, Goran Husić više nije direktor OMS - Upravljanja, a na njegovo mjesto imenovan je Krunoslav Maršić.

Iz OMS - Upravljanja, u istome paketu, izašao je i suosnivač tvrtke Josip Šurjak, donedavni predsjednik Hrvatske odvjetničke komore, koji, kao i Škugor i Husić, u istražnom pritvoru čeka nastavak USKOK-ove istrage o štetnim plinskim ugovorima u Ini. Formalno, prema rješenju zagrebačkog Trgovačkog suda, Husića je opozvala, a Maršića imenovala Skupština te tvrtke. No, budući da su osnivači tvrtke Husić i Šurjak, ti USKOK-ovi osumnjičenici opozvali su sami sebe.

Krunoslav Maršić poslovni je suradnik Gorana Husića, njih dvojica vodili su tvrtku Only Men Stuff za trgovinu zaštitnih maski i druge opreme za borbu protiv koronavirusa. Uime Only Men Stuffa Maršić je u prosincu 2021. predao gradskoj upravi Zaprešića, čiji je stanovnik, donaciju od 3888 kutija zaštitnih maski za djelatnike i polaznike vrtića i škola u tom gradu. Ubrzo nakon tog događaja Maršić je, prema dostupnim podacima, napustio upravljačke pozicije u tvrtki Only Men Stuff.

Račun OMS - Upravljanja, prema podacima Fine, je u blokadi, što potvrđuje najave USKOK-a. Naime, otvarajući istragu protiv Škugora i njegova oca Dane, Husića, Šurjaka te sada već bivše direktorice Plinare istočne Slavonije (PIS) Marije Ratkić, USKOK je najavio blokiranje oko 569 milijuna kuna na računima osumnjičenika, a osumnjičena je i tvrtka OMS - Upravljanje kao pravna osoba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 14:00