RASKOŠNO IMANJE

Prodaje se ‘Hram zdravlja‘ kontroverznog doktora, ima pogled na šumu, potok i jezero: Evo kolika je cijena

Oni koji cijene njegov opus će se oduševiti što zajedno s kućom dolaze i sve stvari koje se nalaze u kući

Ante Pavlović i imanje u Donjem Dragonošcu

 Facebook/ Google Photo/

Tri godine nakon njegove smrti, prodaje se imanje doktora Ante Pavlovića u Donjem Draganošcu. Popularni "Antin hram zdravlja" je 21. travnja osvanuo na Njuškalu i zasad je pregledan 892 puta. Riječ je o dvokatnici stambene površine 195 metara kvadratna koja sadrži pet soba, dvije kupaonice i dva toaleta. Također, objekt raspolaže štalom gdje je poznati kiropraktičar držao svog konja Bukefala. Hram zdravlja ima pogled na šumu, potok i jezero.

Prodaju je preko agencije oglasila doktorova kćer Dorotea, za cijenu od 350.000 eura. Oglas možete vidjeti OVDJE.

Iz agencije koja prodaje ovu nekretninu obavijestili su Slobodnu Dalmaciju da ne vlada naročiti interes za kuću obitelji Pavlović. Čak i oni koji pokažu interes, odustaju kad saznaju da je Donji Dragonožac ipak dislociran od zagrebačkog urbanog područja; točnije, nekih 20-ak minuta vožnje.

Također, kažu da interesenti nisu upoznati s likom i djelom doktora Ante. Međutim, oni koji cijene njegov opus će se oduševiti što zajedno s kućom dolaze i sve stvari koje se nalaze u kući, a koje je nesuđeni hrvatski predsjednik marljivo skupljao godinama. Tako su na zidovima još izvješene Pavlovićeve memorabilije, prepuno je njegovih knjiga, a tu je i sprava za vježbanje.

Konji i ostale životinje su u međuvremenu uklonjeni s imanja.

Pavlović je bolovao od dijabetesa zbog čega su mu bili amputirani prsti na nozi. Unatoč tome, odlučio se na pješačenje od Zagreba do Sinja, kako bi posjetio tamošnju Gospu i molio je za ozdravljenje. Bio je zagriženi protivnik moderne medicine, a liječnike nazivao "ubojice u bijelim mantilima". Odbijao je lijekove i došlo je do komplikacija, zbog čega mu je morala biti amputirana noga, za što je pristanak dala upravo Dorotea. Međutim, u Pavlovićevom tijelu se već razvila sepsa i njegovo zdravstveno stanje se naglo pogoršalo.

Preminuo je 19. srpnja 2020. u 62. godini.

"Najbolji kajropraktor na planeti zemlji", kako je sebe nazivao, je u dijelu javnosti imao pobožne pratitelje. Uživali su u njegovoj karizmi, ekscentričnosti i malim kućnim videima. Osim toga, doktor je u 90-tima stekao stotine pratitelja kojima je pomagao do ozdravljenja, putem nekonvencionalnih metoda, poput kupanja po snijegu ili "centriranja". Također, održavao je u disciplinu u redovima svojih pacijenata akcijama poput skupljanja čikova pred njegovom kućom.

Bio je i čest gost televizijskih emisija, poput ‘Latinice‘ ili ‘Slikom na sliku‘, a legendaran je njegov nastup u Nightmare stageu, gdje se natjecao sa Željkom Malnarom u broju sklekova. Također je snimao i vlastite dokumentarce, od kojih je najpoznatiji My way of life, u trajanju od tri sata. Također je na svom Facebook profilu znao objavljivati video u kojima otkriva gledateljima svoje recepture ili savjetuje kako se olakšati u šumi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 12:05