VELIKI USPJEH

PRESTIŽNA NAGRADA HRVATSKOJ BOLNICI Klinika Sv. Katarina među najboljih deset na svijetu

Na svečanosti koja je danas organizirana u Berlinu Specijalnoj bolnici za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina svečano je uručena nagrada "The Leading Hospitals of the World"
Bracak, 100912.Specijalna bolnica Sveta Katarina.U specijalnoj bolnici Sveta Katarina obavljaju se operativni zahvati na suzbijanju boli kraljeznice po novoj metodi, Mentor ovog projetka je hrvatski kirurg Dr. Leonard Kapural ( doktor znanosti ) koji je zavrsio Medicinski fakultet u Zagrebu, a trenutno radi u Americi, Pain Centar u Winston-Selemu.Na slici: Dr. Leonard Kapural ( doktor znanosti ), objesnjava timu tijek operacije.Foto: Nenad Dugi / CROPIX
 Nenad Dugi / CROPIX

BERLIN – Na svečanosti koja je danas organizirana u Berlinu Specijalnoj bolnici za ortopediju, kirurgiju, neurologiju i fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Sveta Katarina svečano je uručena nagrada "The Leading Hospitals of the World" čime se hrvatska bolnica Sv. Katarina uključila u popis rijetkih europskih zdravstvenih institucija kojoj je dodijeljena ova prestižna nagrada. Nagrada se dodijeljuje bolnicama za njihovu izvrsnost u raznim područjima rada prvenstveno kvaliteti pružanja usluga, stručnost kadra i dr.

Predsjedniku Upravnog vijeća bolnice Sveta Katarina prof.dr. Draganu Primorcu nagradu je uručio Dr. Ferdinand Jeute, predsjednik organizacije “The Leading Hospitals of the World”.

Organizacija “The Leading Hospitals of the World” osnovana je kao međunarodna institucija najizvrsnijih bolnica iz Njemačke, Švicarske i Nizozemske, u što su se kasnije priključile bolnice iz Azije, Latinske Amerike, Bliskog istoka, jugoistočne Europe i Rusije. Bolnice kojima se dodjeljuje nagrada moraju poslovati u skladu s iznimno zahtjevnim kriterijima koji se svake godine moraju poboljšavati i unapređivati sukladno razvoju medicinske struke. Uz to, svaka se kandidirana bolnica u postupku evaluacije, uspoređuje s u tom trenutku najboljim bolnicama u svijetu iz područja djelatnosti kandidirane bolnice, čime ovo priznanje dobiva golem značaj. O važnosti nagrade svjedoči i činjenica da Njemačka, kao jedna od zemalja s najrazvijenijim zdravstvenim sustavom do sada ima svega nekoliko bolnica koje su primile ovu prestižu nagradu i to za područje kardiokirurgije.

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji također je potvrđeno da bolnica Sveta Katarina zajedno sa svojim Njemačkim partnerom Vitanas kreće s pružanjem svojih usluga na tržištu Europske Unije te je potpisan Ugovor kojim bolnica Sveta Katarina postala partner u organizaciji ovogodišnjeg vodećeg europskog skupa o zdravstvu "13. Europaischer Gesundheitskongress", koji se od 30.9.-1.10.2014 održava u Münchenu, pod predsjedanjem njemačkog senatora Ulf Finka.

Specijalna bolnica Sveta Katarina europski je centar izvrsnosti za suvremenu dijagnostiku, kirurgiju kralježnice s liječenjem boli (pain management), te sportsku medicinu s najmodernijom dijagnostičkom, terapeutskom i rehabilitacijskom infrastrukturom. Specifičnost bolnice leži u njezinom konceptu stručno-tehničke jedinstvenosti gdje se multidisciplinarnim pristupom omogućuje na jednome mjestu vrhunska dijagnostika, najbolji terapijsko-terapijski postupak i individualno pripremljena rehabilitacija.

Bolnica je nastavna baza Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu, Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku i Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a velike mogućnosti u razvoju svog zdravstvenog sustava prepoznalo je i Sveučilište o Bocvani, kao jedno od vodećih afričkih sveučilišta, te je bolnicu Sveta Katarina odabralo kao instituciju u kojoj će se educirati njihovi stručnjaci.

Veliki potencijal Specijalne bolnice Sveta Katarina, prepoznala je i Europska Komisija, koja joj je u sklopu Sedmoga okvirnog programa (FP7), dodijelila zajedno s partnerima iz Hrvatske 17 milijuna kuna bespovratnih sredstava iz EU fondova za projekt razvoja novih dijagnostičkih i terapeutskih postupaka kod bolesnika sa križoboljom, a u kojem sudjeluju i znanstvenici iz Velike Britanije, Francuske, Njemačke, Italije, Nizozemske, Belgije i SAD-a.

"U samo dvije godine postojanja Specijalna bolnica Sveta Katarina postala je središnje mjesto za liječenje vrhunskih hrvatskih sportaša iz gotovo svih sportova, te je već sada službena zdravstvena ustanova nekoliko velikih hrvatskih sportskih klubova: NK Hajduka, GNK Dinama, RNK Splita, NK Slavena Belupo, NK Istra 1961, NK Lokomotiva, RK Podravka, KHL Medveščak, a liječnici ove zdravstvene ustanove su voditelji ili članovi medicinskih timova Hrvatskog olimpijskog odbora, i niza sportskih saveza. Mnogi poznati sportaši i osvajači svjetskih odličja i natjecanja obavljali su pretrage i liječili su se u Bolnici Sveta Katarina, poput Ivice Olića, Nike Kranjčara, Blanke Vlašić, Janice i Ivice Kostelića, Mirka Filipovića, Ivana Balića, Davora Vugrineca, Sammira, Igora Bišćana, Primoža Kozmusa, ali i mnoge druge poznate osobe iz javnog života poput Halida Bešlića, Tonya Cetinskog, Žuži Jelinek i dr.", stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 06:48