KOPAO BEZ DOZVOLE

Predsjednički kandidat pod istragom: Slavko Vukšić Gašo oštetio džavu za 51 milijun kuna?

OSIJEK – Premda je Slavko Vukšić zvani Gašo još u predizbornoj predsjedničkoj kampanji, u kojoj je bio jedan od kandidata, opovrgavao sve sumnje na poslovanje u svome Kamenolomu Gradac u srijedu je Općinsko državno odvjetništvo u Našicama podnijelo istražnom sucu Županijskog suda u Osijeku istražni zahtjev protiv ovog našičkog poduzetnika i predsjednika Demokratske stranke slavonske ravnice zbog sumnje da je počinio kazneno djelo protupravne eksploatacije rudnog blaga.

Sumnja se da je Vukšić kao direktor trgovačkog društva od travnja 2006. godine do veljače 2009. godine postupao suprotno odredbama Zakona o rudarstvu s ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi.

Naime, postoji sumnja da je Vukšić, premda svjestan da mu je rješenjem nadležnog tijela državne uprave odobreno izvođenje rudarskih radova samo unutar granica određenih Glavnim rudarskim projektom, naložio iskop i preradu mineralne sirovine i izvan navedenih granica otkopavanja.

Na taj je način Vukšićeva tvrtka došla do 1,73 milijuna kubnih metara bazalta čime je a štetu države ostvarila nepripadnu imovinsku korist od 51 milijun kuna.

Općinski je sud takkođer predložio i donošenje privemene mjere zabrane raspolaganja imovinom osumnjičenog Trgovačkog društva radi osiguranja oduzimanja imovinske koristi stečene ovim kaznenim djelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 17:49