ZBOG COVIDA

Predavanja i seminari na zagrebačkom Medicinskom fakultetu od utorka prelaze na online nastavu

Kliničke vježbe neće se izvoditi online, već prema odluci dekana, s najviše dva studenta po grupi
Medicinski fakultet u Zagrebu
 Marko Todorov/CROPIX

Uprava Medicinskog fakulteta u Zagrebu donijela je odluku po kojoj predavanja i seminari iz svih predmeta i svih studija prelaze od utorka na online nastavu.

Odluku o mjerama za sprječavanje prijenosa covida-19 potpisao je dekan Medicinskog fakulteta Marijan Klarica. Kako stoji u odluci, i vježbe za studente na pretkliničkim predmetima održavat će se na daljinu. Kliničke vježbe neće se izvoditi online, već prema odluci dekana, s najviše dva studenta po grupi, "uz strogo pridržavanje protokola kliničkih zdravstvenih ustanova te uz obaveznu trijažu studenata prilikom ulaska u prostore kliničkih ustanova i bez zadržavanja studenata nakon vježbi u zatvorenim i otvorenim prostorima kliničkih ustanova".

Iznimno će se klinička nastava izvoditi na daljinu, u slučaju zaraze većeg broja zdravstvenih djelatnika, stoji također u odluci, čija je preporuka da se ispiti odgode za dva tjedna.

Podružnice, zavodi i tajništvo fakulteta, čija je zgrada teško stradala u potresu, organizirat će rad nenastavnih i sunastavnih zaposlenika na način da "svaki zaposlenik sam boravi u uredu gdje je to moguće", a gdje nije - preporuča se rad u dvije smjene ili jedan tjedan rada u uredu, drugi na daljinu, odnosno od kuće.

O mogućnosti prelaska pojedinih fakulteta na online nastavu, govorio je početkom rujna ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

- Ne znam kako bi si netko mogao zamisliti da bi išao doktoru koji je studij medicine kompletno završio online, ili eventualno još i specijalizaciju, i polagao ispite online bez pacijenata i bez ikoga. Mislim da to nije nikome u interesu - izjavio je ministar 3. rujna. No sveučilišta su, naravno, autonomna u svojim odlukama.

Po preporuci rektora Sveučilišta u Zagrebu od 20. listopada, "zbog pogoršanja epidemiološke situacije, a vezano uz covid-19, sve sastavnice moraju u potpunosti biti spremne za izvođenje nastave na daljinu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:31