DOMAGOJ IVAN MILOŠEVIĆ

Poznati HDZ-ovac napušta politiku, vraća se u poduzetništvo: ‘Bila mi je čast služiti hrvatskom narodu i stranci‘

Majda Burić, koja dolazi na njegovo mjesto u Saboru danas je i prisegnula da će dužnost obnašati savjesno i odgovorno
Domagoj Ivan Milošević
 Goran Mehkek/Cropix

HDZ-ov saborski zastupnik Domagoj Ivan Milošević odlučio je napustiti politiku i vratiti se poduzetništvu. Na svojoj je Facebook stranici napisao da je on poduzetnik koji je privremeno radio u politici, no time je stekao veliko iskustvo. Sada se planira opet posvetiti poduzetništvu na području RH i Europske unije, ali i svojoj obitelji.

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

'Dragi prijatelji,

Nakon deset godina intenzivnog bavljenja politikom, odlučio sam se vratiti u poduzetništvo.

Bila mi je čast služiti hrvatskom narodu, našoj predivnoj zemlji i stranci kojoj pripadam, najbolje što znam.

Dugo vremena za jednog poduzetnika na privremenom radu u politici, kako sam često govorio, stekao sam veliko političko, ali i nesvakidašnje životno iskustvo.

Sada se ponovno planiram posvetiti poduzetništvu, stvaranju novih vrijednosti u Hrvatskoj i na prostoru Europske Unije, ali posebno obitelji koja je prečesto bila na drugom mjestu u odnosu na politički život i poziv.

Zahvaljujem svima koji su bili podrška, kao i onima koji su bili korektni protivnici.

Najviše od svih supruzi i djeci na strpljenju i ljubavi.

Ostajem na raspolaganju svojoj zemlji, stranci i hrvatskoj javnosti kad god ću iskustvom i znanjem moći pridonijeti ubrzanju gospodarskog napretka za bolju i sigurniju budućnost naše djece', napisao je Domagoj Ivan Milošević na Facebooku.

Umjesto Ivana Domagoja Miloševića (HDZ) u Sabor dolazi Majda Burić

Hrvatski sabor u petak je potvrdio prestanak zastupničkog mandata HDZ-ovog Domagoja Ivana Miloševića koji je podnio ostavku na dužnost, te dolazak na njegovo mjesto Majde Burić.

Majda Burić odmah je i prisegnula da će dužnost obnašati savjesno i odgovorno u skladu sa zakonom i Ustavom.

Zbog odlaska HDZ-ova Ivana Domagoja Milošević napravljene su i izmjene u nekoliko saborskih odbora, gdje će ga zamijeniti stranački kolege Darko Sobota, Danica Baričević, Majda Burić i Marko Pavić.

Sabor je potvrdio i daljnje mirovanje mandata Luki Brčiću (HDZ) i nastavak obnašanja dužnosti njegova zamjenika Vinka Zulima.

Osim toga potvrđene su izmjene u saborskim odborima zbog zamrzavanja mandata zastupnika koji su na lokalnim izborima osvojili dužnosti nespojive sa zastupničkom.

Konkretno riječ je o Tomislavu Tomaševiću (Možemo) koji je postao gradonačelnik Zagreba i IDS-ovom Tuliom Demetlikom koji je izabran za zamjenika istarskog župana, a koje će u odborima mijenjati Sandra Benčić, Urša Raukar Gamulin i Rada Borić odnosno Emil Daus.

Osim toga, zastupnici su podržali nekoliko izvješća, među kojima izvješće o radu policije za 2018. i 2019. godinu.

U drugo saborsko čitanje upućene su izmjene Zakona o obveznim odnosima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:43