UTRKA ZA SABOR 2011.

Povratak bivših predsjedničkih kandidata: Primorca zove HDZ, Vidoševića HSS, a Bandić ide sam?

Bandić, Vidošević i Primorac na prošlim predsjedničkim izborima u prvom krugu dobili su ukupno više od 630 tisuća glasova

ZAGREB - Trojica bivših predsjedničkih kandidata mogla bi se uključiti u još jednu izbornu utrku - onu za parlamentarne izbore. Milan Bandić već je potvrdio kako ozbiljno razmišlja da s neovisnom listom izađe na izbore za Sabor krajem iduće godine, Nadanu Vidoševiću prema nekim informacijama stižu ponude da se angažira na listi HSS-a, a Draganu Primorcu slične signale navodno šalje HDZ.

Bandić: Nisam farizej

Bandić, Vidošević i Primorac na prošlim predsjedničkim izborima u prvom krugu dobili su ukupno više od 630 tisuća glasova. Predsjednički su izbori puno drukčiji od parlamentarnih i ne može se samo matematički na osnovi broja glasova osvojenih na njima procjenjivati koliko bi isti kandidati mogli dobiti saborskih mandata sa svojim listama. Stoga je teško reći koliko bi bili uspješni u utrci za Sabor.

Zagrebačkom su gradonačelniku upravo glasovi birača koje je osvojio na predsjedničkim izborima u dva kruga glavni argument kada govori o svojim budućim političkim planovima.

- Neću svoj kapital od 300 tisuća glasova u prvom i 900 tisuća glasova u drugom krugu baciti u vodu. Nisam baš toliki politčki farizej - rekao je još u srpnju Bandić. Nedavno je ponovio isto najavljujući mogućnost isticanja svoje izborne liste kao tzv. Trećeg puta.

Za razliku od Bandića, ni šef HGK niti bivši ministar obrazovanja ne govore javno o svojim planovima za parlamentarne izbore. Upravo suprotno, i jedan i drugi tvrde kako takvih ambicija nemaju. Točnije rečeno, nemaju - zasad.

Cijeli članak pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 03:28