LJUDI UZNEMIRENI

Potres u BiH uzdrmao i cijelu Dalmaciju: ‘Mislio sam da mi je na kamionu pukla guma‘

Dalmatinci su odmah pohrlili na društvene mreže, ali i aplikaciju LastQuake kojom upravlja EMSC, koja zbog navale jedva funkcionira

Ilustracija, potres

 Pluto/Alamy/Alamy/Profimedia

Područje Dalmacije u petak navečer zatresao je jak potres. Prve procjene koje su se pojavile govore da se radi o potresu jačine 5.5 po Richteru te da je epicentar bio u Crnoj Gori.

Dalmatinci su odmah pohrlili na društvene mreže, ali i aplikaciju LastQuake kojom upravlja EMSC, javlja Slobodna Dalmacija.

- Korčulu je treslo dobrih 20 sekundi - jedan je od komentara kojeg smo pronašli na Facebooku, a na njega su se nadovezali i drugi gradovi diljem Hrvatske od kojih se većina nalazi u Dalmaciji.

Stranica Vatrogasci 193 na Facebooku je upitala svoje pratitelje jesu li osjetili potres, a komentari su samo uslijedili.

- Mobitel mi je par trenutaka prije poslao poruku da stiže jak potres, jako me to uznemirilo - rekla nam je čitateljica.

Društvene mreže nakon potresa pune su komentara, a u grupi 'Split i oko Splita' mnogi su komentirali i obavijest koju nam je spomenula čitateljica. Riječ je o Androidovom sustavu predviđanja opasnosti i čini se kako ovoga puta nije bio u krivu.

- Bogami, fino ljulja. Mislio sam da mi je na kamionu pukla guma - napisao je jedan muškarac koji je očito u trenutku potresa bio u svojem vozilu.

Komentarima je zasigurno zasuta i aplikacija LastQuake koja sada, kao i prošloga puta nakon potresa nije odmah radila ispravno zbog prevelike navale. Kada smo s nekoliko minuta zakašnjenja konačno došli do informacija bilo je objavljeno 350 komentara, a ta brojka samo raste.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 14:05