ZATVARANJE

Posebne mjere uvode se za dvije županije i jedan grad, najteže je na sjeveru Hrvatske

Na snazi je zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na otvorenom na kojem je prisutno više od 20 osoba
 Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 2.958 novih slučajeva, a čak 57 osoba je preminulo, izvijestio je Nacionalni stožer na današnjoj pressici.

Predstavljene su nove, strože mjere lna razini cijele Hrvatske, ali i posebne mjere za dvije županije i jedan grad. O njima je na pressici govorio potpredsjednik Vlade Davor Božinović.

Nove, rigozorznije mjere donesene su na prijedlog županijskih Stožera te se uvode za Varaždinsku, Osječko-baranjsku županiju i grad Daruvar.

- Najvažnije mjere u Varaždinskoj županiji su zabrana održavanja svih javnih događanja i okupljanja na otvorenom na kojem je prisutno više od 20 osoba na jednom mjestu, zabrana okupljanja u zatvorenim prostorima, privremena obustava rad ugostiteljskih objekata uz izuzetak dostave hrane, obustava umjetničkih programa i sličnih manifestacija, privremena obustava sportskih natjecanja i treninga u sportovima u kojima dolazi do fizičkog kontakta. Odluke stupaju na snagu danas - kazao je Božinović.

U Vraždinskoj županij u protekla 24 sata zabilježeno je 310, a u Osječko-baranjskoj 184 novih slučajeva. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno je 45 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u Daruvaru 10 novooboljelih.

Na pitanje hoće li biti kakve financijske naknade za one koji moraju zatvoriti svoje objekte, Božinović je kazao da i sada postoje određena financijska davanja od strane Vlade RH, prije svega za zadržavanje radnih mjesta ljudi koji rade u ovim djelatnostima i o tome će se razgovarati na Vladi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:59