UHVAĆENI NA DJELU

Policija triput pred splitskim vrtićem uhitila ekipu s drogom. Susjedi šalju slike: ‘Stalno se tu motaju...‘

- Navečer nema svjetla, tu su klupe, ne održava se. Idući dan dođu po to i tako u krug...

Susjedi su snimili mladiće koji konzumiraju drogu

 Privatne Snimke, Screenshot Fb/slobodna Dalmacija/

Usred bijela dana, na klupi pokraj dječjeg vrtića i okolne zgrade, snimljene su fotografije mladića koji konzumiraju opojna sredstva. Prizori iz Osječke ulice na Gripama razlog su za uzbunu, ali u Splitu, nažalost, nisu nikakva novost. Osobito u zavučenim mjestima u kvartovima, u parkovima, gdje se mlade ekipe mogu skriti.

Ovi mladići uhvaćeni su na djelu u Osječkoj ulici na Gripama, na platou iznad Dječjeg vrtića "Bosiljak". Plato nije uređen niti je održavan, to nam je potvrdilo više aktera u ovoj priči, piše Slobodna Dalmacija. Do njega se ne može doći vozilom. Skrovito mjesto, idealno za ovakvo ponašanje.

image
Privatne Snimke, Screenshot Fb/slobodna Dalmacija/

– U deset mjeseci, otkada sam predsjednik Kotara, treći put smo dobili takvu informaciju. Ali ovo je konstantan problem koji traje već dulje vrijeme. Građani su nam javili da se u okolno grmlje odlažu opijati, čemu smo svjedočili. To je mlađa ekipa, ne znam žive li na Gripama. Navečer nema svjetla, tu su klupe, ne održava se. Idući dan dođu po to i tako u krug – rekao nam je Karlo Pilko, predsjednik Gradskog kotara Gripe.

‘Danju konzumiraju, navečer ostavljaju zalihe‘

– Policija je došla u nekoliko navrata, a jednom su bili privedeni – nastavlja Pilko. Stanari okolnih zgrada budu dobri i unatoč takvom ponašanju upozore ekipu da im dolazi policija. Čak su ih i sami jednom uspjeli otjerati nakon upozorenja da su svi to radili kad su bili mladi i da im je vrijeme da odu. Kotar je predložio Gradu obrezivanje grmlja, kao i osvjetljenje prostora i uređenje staze kako se takvo ponašanje ne bi nastavilo.

image
Privatne Snimke, Screenshot Fb/slobodna Dalmacija/

– Prostoru se mora prići pješice. Stanari kažu da "Čistoća" dođe pokupiti papiriće i da "Parkovi i nasadi" jednom godišnje, prije školske godine, dođu urediti tu površinu. Djeca mogu ruku staviti u grmlje i dogodit će se zlo.

Ravnateljica Dječjeg vrtića "Bosiljak" Endica Radić Hozo kaže da njezine djelatnice nisu našle nikakve ostatke niti su imale "bliske susrete" s društvom na klupi. Roditelji se, prema njezinim riječima, nisu požalili da im je dijete svjedočilo prizorima koje dijete ne bi trebalo vidjeti.

– Djelatnice bi očistile plato da djeca mogu izići van. Nije se pronašlo ništa, no plato nije uređen.

Kotar još nije poslao nalog za uređenje platoa, odgovorio je Slobodnoj Dalmaciji direktor "Parkova i nasada" Siniša Gašparević:

– Neka kontaktiraju komunalu. Nećemo piliti stabla i grmove niti uništavati hortikulturu, nego ćemo raditi kad dobijemo nalog od komunalaca, odnosno Kotara.

image
Privatne Snimke, Screenshot Fb/slobodna Dalmacija/
image
Privatne Snimke, Screenshot Fb/slobodna Dalmacija/

Policija ih uhvatila tri puta

Iz policije su nam odgovorili kako do sada građani nisu prijavili ekipe koje se okupljaju na spomenutom lokalitetu, no da je nadzor jedna od prioritetnih zadaća policijskih službenika u zonama odgojno-obrazovnih ustanova:

– Od početka ove godine, u nadzorima smo na navedenom lokalitetu zatekli tri osobe s manjom količinom droge, zbog čega su podnesene prekršajne prijave – odgovorili su iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Oglasili su se ponovno i iz Gradskog kotara Gripe.

- Udruga HELP u suradnji sa GK Gripe prije uređenja će pregledati teren kako bi se otklonila opasnost od šprica i sličnog za djelatnike Parkova i nasada. Nakon što je GK Gripe obavijestio Grad Split o potencijalnim opasnostima, angažirat će se naši prijatelji iz Parkovi i nasadi Split koji će dodatno urediti, skratiti i odrezati problematičnu živicu - objavili su na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 17:08