PROSVJED PROTIV MJERA

Policija prijavila Marija Valentića i Šimuna Cimermana zbog vježbanja u crkvi, prijeti im i zatvor!

Zbog vježbanja u Crkvi prijavljeni su po čl. 6 i 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira
Mario Valentić
 Željko Puhovski/Cropix, Facebook

Bura oko videa koji je kandidat aktualne sezone popularnog showa 'Tvoje lice zvuči poznato' Mario Valentić izazvao nakon što je sa sportašem Šimunom Cimermanom ušao u prostor crkve Svete Mati Slobode na zagrebačkom Jarunu u znak prosvjeda protiv mjera Stožera o zatvaranju teretana i fitness centara još uvijek se ne stišava.

Iako se glumac, model i fitness trener javno ispričao te izbrisao spomenuti video s Facebooka, zbog svega mu prijeti i zatvorska kazna jer je policija prijavila i njega i Cimermana.

Zbog vježbanja u Crkvi - Valentić i Cimerman prijavljeni po čl. 6 i 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Kazna za to djelo je od 50 do 350 DEM-ova (da, Zakon je iz prahistorije) ili zatvorska kazna od 30 dana, napisala je novinarka RTL-a Ivana Ivanda Rožić na Twitteru.

Podsjetimo, o ovom se slučaju oglasio i don Damir Stojić koji je vježbanje u crkvi prokomentirao kao grubu povredu svetog prostora.

- Kao župnik, svećenik, vjernik i čovjek dijelim vaše osjećaje i emocije koje ste mi prenijeli putem stotine poruka i mailova sinoć pa i danas, a to su ljutnja, razočarenje, uvreda, ali ponajviše žalost. Oče, oprosti im, ne znaju što čine!, poručio je Stojić dok je čelnik katoličke udruge Vigilare Vice John Batarelo bio još oštriji te je Valentićev potez nazvao dijaboličkim oskvrnućem.

- Ovo nije samo diskriminacija nego što više divljaštvo i napad na Katoličku Crkvu i vjernike u Hrvatskoj koje nismo vidjeli od Domovinskog rata, kazao je Batarelo.

No, Valentić i don Stojić brzo su zakopali ratne sjekire. Don Damir Stojić objavio je prekjučer na Facebooku fotografiju na kojoj njih dvojica zajedno poziraju. Istu fotografiju objavio je i Mario na društvenim mrežama.

"Iskrenost, dobrota i mir. Hvala don Stojiću", napisao je Mario.

"Danas sam stekao novog prijatelja! Bogu hvala", napisao je pak Stojić.

image
Valentić Stojić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:29