SVE JE SNIMLJENO?

Policija potvrdila da provodi izvide u Poliklinici za zaštitu djece zbog navodnog nestanka dokumenata

Iako policija to nije navela, za očekivati je da su izuzeli snimke nadzornih kamera
Poliklinika za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba i Gordana Buljan Flander
 Nenad Dugi/Cropix

U Poliklinici za djecu Grada Zagreba jučer je, kako smo ranije objavili, intervenirala policija zbog sumnje da se iz prostorija Poliklinike iznosi dokumentacija vezana za poslovanje te ustanove u mandatu bivše ravnateljice dr. Gordane Buljan Flander.

Kako smo saznali, v.d. ravnateljice Vanja Slijepčević Saftić, nekadašnja zamjenica Buljan Flander, koja će tu dužnost obavljati do izbora nove ravnateljice ili ravnatelja, posumnjala je u nestanak određenih dokumenata o čemu je izvijestila policiju.

Kako smo ranije pisali, nije riječ o stručnim nalazima, o čijoj se utemeljenosti mnogo pisalo posljednjih tjedana, već o dokumentaciji vezanoj za poslovanje i financije Poliklinike.

O svemu se u utorak poslijepodne oglasila i policija.

"Temeljem dojave o određenim mogućim nepravilnostima zagrebačka policija počela je provoditi izvide", rekli su nam iz PU Zagrebačke.

Odgovor je to koji smo iz policije zaprimili na upit poslan jučer o tome provjerava li policija dojave o tome da je Gordana Buljan-Flander proteklih dana tijekom noći iznosila dokumentaciju iz Poliklinike za zaštitu djece i mladeži te je li snimljena na nadzornoj kameri.

Pitali smo policiju i jesu li izuzeli snimke nadzore kamere, no na to pitanje nismo dobili odgovor.

Odgovor sadržan u doslovno jednoj rečenici zaprimili smo danas, a u međuvremenu putem svojih odvjetnica oglasila se i Gordana Buljan-Flander, koja je reagirala preko svojih odvjetnica.

- Prenosimo odlučno negiranje naše klijentice da je ikada radila protivno interesima svojih klijenata i institucije čiji je položaj u stručnom miljeu podigla na nesporno zavidan nivo. Naša klijentica niti sada ne radi ništa protivno zakonu te nikada nije iznosila bilo kakvu službenu dokumentaciju, pa tako niti onu iz područja financija Poliklinike, napisale su odvjetnice bivše šefice Poliklinike.

Iako policija to nije navela, za očekivati je da su izuzeli snimke nadzornih kamera.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:33