IZBACILI GA S POSLA

Policija ispred ministarstva, diplomat Sabljak očekuje da mu osiguraju povratak na posao: ‘To je skandal!‘

Udaljen je s posla, iako ima pravomoćnu presudu da ga se vrati na njegovo radno mjesto - kaže zastupnik Nikola Grmoja.

Damir Sabljak

 Screenshot Facebook/

Pred zgradu Ministarstva vanjskih i europskih poslova na Zrinjevcu stigla je policija kako bi diplomatu Damiru Sabljaku, kako tvrdi saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja, omogućila da dođe do svog radnog mjesta.

Podsjetimo, Sabljak je udaljen iz diplomatske službe nakon što je 2018. godine podnio prijavu tvrdeći kako ima dokaze za nezakonito trošenje proračunskog novca u hrvatskim veleposlanstvima u Canberri i Washingtonu.

Nakon četverogodišnje sudske bitke, Sabljak je prošli tjedan pravomoćnim rješenjem Visokog upravog suda vraćen na posao. No, par dana kasnije Sabljak je ponovno udaljen sa svog radnog mjesta u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova.

- Diplomatu Damiru Sabljaku oduzeto je pravo na rad, udaljen je sa svoga mjesta u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova iako ima pravomoćnu presudu da ga se vrati na njegovo radno mjesto. Četiri dana nakon što se vraćen na posao u ministarstvo. To je skandal i još jedan dokaz koliko ključni ljudi u ministarstvu na čelu s ministrom Gordanom Grlićem Radmanom žele prikrivati korupciju i neovisno o presudama hrvatskog pravosuđa progoniti čovjeka koji je razotkrio korupciju - rekao je Grmoja komentirajući taj slučaj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 00:46