PROMETNI PREKRŠAJI

Policija ima novi alat za naplatu kazni vozačima izvan EU, na granici ih čeka procesuiranje

Vozači vozila registriranih izvan granica EU koji nakon prekršaja misle napustiti Hrvatsku bez plaćanja kazne u tome onemogućeni
Policijska kontrola
 Ranko Suvar/Cropix

Policija je počela koristiti aplikaciju pomoću koje strance izvan EU s neplaćenim kaznama za počinjene prometne prekršaje može procesuirati prilikom granične kontrole.

Po dolasku na granični prijelaz, policajci će počiniteljima prekršaja koji nemaju prebivalište ili boravište u Hrvatskoj, a imaju neplaćene kazne kroz aplikaciju uručiti obavijest o počinjenom prekršaju, odnosno procesuirati prometni prekršaj, izvijestio je MUP u srijedu.

Nova mogućnost u primjeni je od kraja kolovoza otkad policajci imaju uvid i u evidenciju vozila stranih registracijskih oznaka država izvan EU, a s kojima su vozači počinili prometni prekršaj na području Hrvatske.

To znači da su vozači vozila registriranih izvan granica EU koji nakon prekršaja misle napustiti Hrvatsku bez plaćanja kazne u tome onemogućeni jer granična policija kroz novu aplikaciju može utvrditi vlasnika i naplatiti kaznu.

Iz MUP-a poručuju da se time olakšava procesuiranje prometnih prekršaja počinjenih vozilima registriranim izvan Europske unije, kao i procesuiranje prekršaja za osobe s prebivalištem ili stalnim boravištem izvan RH. S druge pak strane počinitelji prekršaja mogu brže i jednostavnije regulirati neplaćene kazne za prometne prekršaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:10