ODLUČIO EFOS

Pokrenut postupak o provjeri valjanost doktorata HDZ-ovog Vice Mihanovića

Mihanović je na udaru otkad se pojavila sumnja kako je plagirao dijelove doktorske disertacije koju je obranio u veljači 2018. godine
Vice Mihanović
 Bozidar Vukicevic/Cropix

Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, potvrdio nam je da je Fakultetsko vijeće jednoglasno usvojilo prijedlog kojim je pokreće postupak provjere provjere pravovaljanosti provedbe postupka stjecanja doktorata znanosti dr. sc. Vice Mihanovića.

Podsjetimo, riječ je o HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Splita za kojeg se nedavno, prema prvotnom pisanju portala Index, pojavila sumnja kako je plagirao dijelove doktorske disertacije koju je na osječkom EFOS-u obranio u veljači 2018. godine.

O svemu se, kazao nam je Crnković, očitovala i profesorica Ivana Barković Bojanić, koja je Mihanoviću bila mentorica, dok su članovi stručnog povjerenstva za obranu disertacije bili Joško Dvornik, Željko Turkalj i Mane Medić.

Postupak koji je sada pokrenulo Fakultetsko vijeće EFOS-a vodit će se pred Senatom Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, kojemu je upućen njihov prijedlog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. lipanj 2024 00:45