PULJAK U AKCIJI

Pogledajte snimku veselja koje je naprasno prekinuo ‘gradonačelnik-policajac‘: ‘Kad te vlast opije...‘

‘Ovo zaista nema veze sa životom da gradonačelnik grada koji živi od turizma tjera mlade koji ne rade ništa loše‘

Ivica Puljak

 Vojko Basic/Cropix

U četvrtak navečer oko 22 sata i 50 minuta skupina mladih pjevala je u Marmontovoj ulici u Splitu. Pridružili su im se i lokalci, a onda je došao gradonačelnik Ivica Puljak, predstavio se kao osoba koja vodi grad i sve naprasno prekinuo. Pristojni gosti poslušali su gradonačelnika i glasovi pokunjenih turista su utihnuli...

Dalmatinski portal objavio je snimku kako Puljak upada i prekida nevinu zabavu.

Slobodnoj Dalmaciji javili su se i građani koji tvrde da gradonačelnik ima službe koje trebaju regirati, ako je uopće trebalo reagirati. No tu su prolazili i policajci koji nisu imali osnove bilo što poduzimati jer ti mladi ljudi jednostavno u 23 sata nisu prekršili niti jednu gradsku normu, zakon ili neki drugi propis.

- Ovo zaista nema veze sa životom da gradonačelnik grada koji živi od turizma tjera mlade koji ne rade ništa loše - kaže jedan stariji policajac, navodeći kako je jako dobro upoznat s remećenjem javnoga reda i mira, a toga u ovom slučaju nije bilo.

Jedan čitatelj oglasio se i na Facebooku Slobodne Dalmacije.

- Država, to sam ja. Ono kad te vlast opije pa si uzimaš ingerencije koje ti ne pripadaju. Nemaš ti šta uredovat‘, već je tvoje pozvat‘ nadležne službe u čijoj je ingerenciji eventualni problem. Usput, ti si hodajuća antipropaganda turizma - napisao je o Puljku.

A sam gradonačelnik ovako je objasnio zašto je prekinuo svirku svirača iz Portugala.

- Sinoć sam u šetnji Marmontovom sreo četiri policajca. Kad sam ih pitao što se događa u gradu, rekli su mi da su razgovarali s jednim gospodinom, strancem, za kojega se ispostavilo da ima dozvolu za sviranje u Marmontovoj ulici na dijelu ispod ribarnice. On se tužio policajcima jer ima dozvolu, a kako je rekao, ne može svirati jer drugi koji nemaju dozvolu rade buku.

Kao gradonačelnik sam samo pomogao policajcima jer je gospodin platio da svira na tom mjestu. Došao sam do skupine svirača iz Portugala i zamolio ih pristojno da prestanu svirati jer nemaju dozvolu. Uputio sam ih da dođu u Gradsku upravu i zatraže dozvolu da mogu večeras svirati. Na kraju su se i fotografirali sa mnom.

Žao mi je što sam ih morao prekinuti, ali iz korektnosti i profesionalnosti prema onima koji imaju dozvolu, morao sam reagirati. To je kao kad uhvatim studente kako prepisuju. Moram reagirati, ne mogu zatvoriti oči - objasnio je Puljak, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:37