SLUŽBENI POSJET

Plenković u ponedjeljak na Kosovu, sastaje se s Kurtijem i Osmani, susrest će se i s Hrvatima u Janjevu

U drugom dijelu posjeta hrvatski premijer susrest će se s Hrvatima u Janjevu te obići crkvu sv. Nikole

Andrej Plenković

 Damir Krajač/Cropix

Premijer Andrej Plenković u ponedjeljak boravi u službenom posjetu Kosovu, gdje će se susresti s državnim vrhom, posjetiti Hrvate u Janjevu te KFOR City bazu i pripadnike hrvatskog kontingenta, priopćila je vlada u nedjelju.

Premijera će dočekati njegov kosovski kolega Albin Kurti. Predviđen je sastanak dvojice premijera, njihovih izaslanstava i gospodarstvenika, na kojemu će sudjelovati predstavnici Hrvatske gospodarske komore, Ericssona Nikole Tesle i Končar Elektroindustrije d.d, navodi se u priopćenju.

Nakon toga će se sastati s kosovskom predsjednicom Vjosom Osmani-Sadriu. Osmani će Plenkoviću i ravnatelju Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" u Slavonskom Brodu Josipu Samardžiću uručiti predsjedničku medalju "Svete Terezije".

Nakon toga će ga primiti predsjednik Skupštine Republike Kosova Glauk Konjufca.

U drugom dijelu posjeta hrvatski premijer susrest će se s Hrvatima u Janjevu te obići crkvu sv. Nikole u društvu župnika župe sv. Nikole don Mateja Palića i predsjednika Udruge sv. Nikole Janjevo Sebastijana Čolakića, dodaje se u priopćenju.

Službeni posjet Kosovu završit će posjetom KFOR City bazi i susretom s pripadnicima hrvatskog kontingenta.

Uz premijera u hrvatskom izaslanstvu će biti državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Hrvatske Zvonko Milas, saborska zastupnica Ermina Lekaj Prljaskaj te ravnatelj Opće bolnice "Dr. Josip Benčević" Josip Samardžić i osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru Josip Glasnović.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 12:33