NOVO PRISTANIŠTE

Plenković posjetio gradilište luke u Omišu: ‘Nastavljamo renesansu hrvatske obale‘

Izgradnja bi trebala biti završena do početka 2025., a luka će unaprijediti pomorske veze s otocima i donijeti druge koristi

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar Oleg Butković nakon svečanosti spajanja mosta Cetina obišli su radove na II. fazi izgradnje luke Omiš

 Sasa Buric/Cropix

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u četvrtak je posjetio gradilište luke u Omišu, čija izgradnja bi trebala biti završena do početka 2025. godine i koja će unaprijediti pomorske prometne veze Omiša i okolice s otocima, a donijet će i druge koristi.

"Luka u Omišu je projekt vrijedan oko 13 milijuna eura," rekao je Plenković. Pri tome je istaknuo kako će se nastaviti "renesansa hrvatske obale" izgradnjom luka, te potrebne infrastrukture.

Direktor Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije Domagoj Maroević rekao je kako je izgradnja luke u Omišu najveća investicija županijske lučke uprave od njenog osnutka.

image

Andrej Plenković

Sasa Buric/Cropix

Omiš će po njegovim riječima dobiti 200 metara operativne obale s 50 vezova te 40 sezonskih.

Luka u Omiš, dodao je, bit će katamaransko pristanište i bit će povezana katamaranskom linijom s Bračem.

Kako je rečeno, planira se da luka u Omišu bude i jedno od pristaništa za brodove koji plove iz Splita na Korčulu.

Gradonačelnik Omiša Ivo Tomasović je rekao kako je izgradnja luke vrlo važna za Omiš jer će žitelji omiškog područja biti povezani s otocima izravno, a ne da idu u splitsku luku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 05:25