REAKCIJA

PLENKOVIĆ O STEČAJU ULJANIKA 'Učinili smo puno. Nema niti jedne privatne kompanije u Hrvatskoj kojoj smo isplatili toliko novca iz proračuna...'

 
 Nikolina Vuković Stipaničev / CROPIX

Premijer Andrej Plenković komentirao je odluku Trgovačkog suda u Pazinu o stečaju za tvrtku Uljanik brodogradilište, javlja N1.

"To je odluka suda, riječ je, vodimo računa, o društvu Uljanik brodogradilište, a ne Uljanik d.d. Što se tiče kineskih partnera, oni su najavili posjet drugog izaslanstva, bit će u Hrvatskoj za desetak dana posjetit će ponovno Uljanik i Brodarski institut, njihova analiza bit će temeljita.

Odbacujem glasove iz pojedinih političkih stranka, sve u kontekstu nekakve izborne kampanje, o tome tko je kriv, tko od koga diže ruke. Ova Vlada nije digla ruke od brodogradilišta, brodogradnje, Uljanika, ako je netko učinio izrazito puno za brodogradilišta učinila je Vlada koja je uplatila 3,2 milijade kuna.

Nema niti jedne privatne kompanije u Hrvatskoj kojoj smo isplatili toliko novca iz proračuna, pri tom i dalje ostvarili suficit. Sve plaće od siječnja do studenoga je praktički osigurala Vlada RH.

Mi smo detaljno analizirali ponude za programe restrukturiranja, nažalost nijedna nije bila iz analize resornih ministarstava, održiva. Idu pravne posljedice koje će ići in favorem radnika, oni će preko Agencije za radnička potraživanja dobiti sredstva koja nisu mogli dobiti do proglašenja stečaja. Stečaj nije kraj, stečaj je drugačiji od likvidacije. Ide nova faza i ide priča dalje", poručio je Plenković, kako prenosi N1.

Na pitanje opterećuju li afere koje se vežu uz ministre Tolušića, Marića i Žalac Vladu, Plenković je poručio da oni rade svoj posao.

Referendumsku inicijativu "67 je previše" Plenković nije htio komentirati. A na pitanje da komentira tekst u Jutarnjem listu u kojem piše kako je od deset obećanih demografskih mjera Vlade aktivna samo jedna, Plenković je poručio: "Ne čitam Jutarnji u zadnje vrijeme".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 01:57