REAKCIJA PREMIJERA

PLENKOVIĆ O BRKIĆEVOM SKANDALU 'Razgovarat ćemo večeras. Važno mi je da se mi kao stranka i Vlada bavimo najbitnijim temama za Hrvatsku'

Andrej Plenković
 Goran Mehkek / CROPIX

Novinari su upitali premijera Andreja Plenkovića o aferi u koju je navodno umiješan njegov zamjenik na čelu HDZ-a, Milijan Brkić, koji je, kako piše Nacional, 2011. godine odavao informacija o policijskim istragama kriminalcima i prostitutkama.

Plenković, koji je trenutno u Ženevi na skupu "Strateški dijalog o zapadnom Balkanu", kaže da se još nije detaljnije informirao o toj aferi te da će sve provjeriti kada dođe u Zagreb.

'Za mene je to bila prva vijest, teško mi je u takvom trenutku komentirati", rekao je Plenković. Važno mi je da se mi kao stranka i Vlada bavimo najbitnijim temama za Hrvatsku, gospodarstvo, brojnih naslijeđenih pitanja, to je ono što je meni prioritet', rekao je Plenković, javlja N1.

Ipak, dodaje da 'sve moguće afere moraju biti do kraja rasvjetljene', te da je to 'najbolja politika najbolje Vlade i najbolje stranke'.

Danas poslijepodne će se održati sastanak Predsjedništva HDZ-a na kojem bi se trebao pojaviti i Brkić, a Plenković kaže da će s njime večeras razgovarati.

'Razgovarat ćemo večeras. Nije da meni da spekuliram. Nema tu nikakvih osobnih stvari, mediji rade svoj posao, očito objavljuju određene informacije. Ja sve što čujem, provjeravam, analiziram i donosim sudove. Nema tu nikakvih prečica. Nije nikako dobro da cure informacije sigurnosnoga sustava, institucije moraju napraviti sve da se to otkrije, jer to je nedopustivo', dodao je Plenković za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 22:56