SJEDNICA VLADE

Plenković napao oporbu: ‘Jalovo i nemaštovito, lijepe etikete korupcije i izdajice bez ikakvih argumenata!‘

Vlada će donijeti odluku o interventnoj pomoći zbog izbijanja afričke svinjske kuge radi ublažavanja posljedica epidemije

Andrej Plenković

 Goran Mehkek/Cropix

Na 251. sjednici Vlada će donijeti odluku o interventnoj pomoći zbog izbijanja afričke svinjske kuge na području Hrvatske radi ublažavanja posljedica epidemije te uredbu o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje iznosa sredstava za fiskalnu održivost dječjih vrtića.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je uvodni govor.

Osvrnuo se na probijanje druge cijevi tunela Učka, navodeći to jednim od ključnih događaja ovog tjedna. “Do ljeta iduće godine prometovat će se novim tunelom, novom cijevi što je fantastičan uspjeh.”

“Vidjeli smo da je agencija Standar and Poor’s povećala rejting Hrvatske. Time smo na korak od prelaska u najvišu razinu investicijskog rejtinga”, dodao je Plenković.

“Od ponedjeljka je na snazi naš paket mjera, osobito onaj koji se odnosi na kontrolu cijena 30-ak proizvoda, a vidimo i sami trend smanjenja cijena u trgovačkim lancima u nizu drugih proizvoda, upravo kako je bio i duh i ton razgovora s predstavnicima trgovačkih lanaca i mislim da smo tu postigli itekako dobar uspjeh”, istaknuo je premijer.

Premijer je dodao da slijedi i povećanje kamatnih stopa na štednju građana, kako su najavile banke.

Osvrnuo se i na aktualno prijepodne u Saboru. “Vidjeli smo jalovu i nemaštovitu opoziciju koja nastoji lijepiti etikete korupcije i izdajice bez ikakvih argumenata. Umjesto da nude rješenja koja bi pomogla građanima – niti jedne ideje i niti jednog rješenja, tu je ta razlika između naših rezultata i njihovih jalovih i lažnih kritika.”

Najavio je da će Vlada donijeti odluku o interventnoj pomoći zbog izbijanja afričke svinjske kuge na području Hrvatske radi ublažavanja posljedica epidemije te uredbu o kriterijima i mjerilima za utvrđivanje iznosa sredstava za fiskalnu održivost dječjih vrtića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 05:53