PROMJENA VREMENA

Pijavica snimljena kod Malog Lošinja: U cijeloj zemlji kiša, u subotu moguć i snijeg

Temperatura zraka će biti primjerena godišnjem dobu, rekla je Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a

Pijavica, Mali Lošinj

 Tina Ljubičić/Neverin.hr

Meteorolozi su za danas najavili veliko pogoršanje vremena. Za cijelu zemlju je najavljena kiša, a na Jadranu i područjima uz njega može biti i izraženih pljuskova s grmljavinom, javlja DHMZ.

Neverin.hr je na svojoj Facebook stranici objavio fotografiju na kojoj se vidi pijavica zabilježena oko 12.30h iz oblaka koji se razvijao iznad Malog Lošinja i onda ojačao dok se kretao prema istoku.

image

Pijavica, Mali Lošinj

Tina Ljubičić/Neverin.hr
image

Pijavica nad Malim Lošinjem, Neverin.hr

Neverin.hr/

Vjetar na kopnu slab i umjeren južni i jugoistočni, u gorskoj Hrvatskoj i jugozapadni. Na Jadranu će puhati umjeren i jak južni vjetar i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka od 9 do 13 na kopnu te od 14 do 19 °C duž obale, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za danas.

Slična je prognoza i za subotu, kada je moguć i snijeg.

Ujutro će biti pretežno oblačno s mjestimičnom kišom, obilnijom u Dalmaciji gdje može biti izraženijih pljuskova s grmljavinom. U najvišem gorju očekuje se prijelaz kiše u snijeg. Od sredine dana razvedravanje, najprije na sjevernom Jadranu, a do večeri gotovo svugdje. Na kopnu će prolazno zapuhati umjeren sjeverozapadni i zapadni vjetar, na udare i jak. Duž obale umjeren i jak sjeverozapadnjak prema noći u slabljenju. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 8, na Jadranu od 8 do 12 °C. Najviša dnevna od 8 do 13, duž obale i na otocima između 13 i 17 °C, javlja DHMZ.

Zbog obilne kiše, grmljavinskih nevremena i vjetra DHMZ je izdao žuto upozorenje za područje Istre, Rijeke, Kvarnera, Gospića, Knina, Splita, Dubrovnika, te za sjevernu, srednju i južnu Dalmaciju.

Meteorolozi HRT-a javljaju da će ostatak vikenda proteći stabilnije i sunčanije, no na kopnu će mjestimice biti magle. U subotu će na kopnu biti još mnogo oblaka i mjestimične kiše, a u najvišem je gorju moguć i snijeg.

Od nedjelje će biti stabilnije, no ujutro i prijepodne je moguća magla i mraz. Temperatura zraka će biti primjerena godišnjem dobu, rekla je Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a za HRT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. ožujak 2024 07:06