PODIGNUTA OPTUŽNICA

Pijani vozač BMW-a naletio na motociklista i usmrtio ga, teško ozlijedio njegovog 19-godišnjeg sina

Jurio je 140 kilometara na sat, a izmjereno mu je 2,72 promila alkohola u krvi

Policija (ilustrativna fotografija)

 Luka Gerlanc/CROPIX

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je, nakon provedene istrage, pred Županijskim sudom u Zadru podiglo optužnicu protiv 29-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske jer je 13. lipnja prošle godine oko 21.10 sati svojim BMW-om skrivio nesreću u kojoj je poginuo 52-godišnji motociklist iz Zadra.

Vozač BMW-a vozio je još k tome pod utjecajem alkohola jer mu je izmjereno 2,72 promila alkohola u krvi, a jurio je više od 140 km/h cestom D8 na kojoj je brzina ograničena na 90 kilometara na sat između Donje i Gornje Murvice iz smjera Zadra prema Poličiniku.

Koban je bio trenutak kad je prednjim dijelom BMW-a naletio na prednji dio motocikla Triumph kojim je upravljao 52-godišnjak iz smjera gornje Murvice prema Zadru. Na motociklu su bili 52-godišnji otac i njegov 19-godišnji sin koji su se vraćali s Grobnika, gdje su proveli vikend i u jednom trenutku su se odvojili od grupe motociklista nakon čega se dogodila nesreća.

Vozač motocikla pretjecao je vozila ispred sebe i prešao preko srednje isprekidane linije. Nakon udara u motocikl, BMW se nastavio nekontrolirano kretati kolnikom, a vozač motocikla od siline udara odbačen je s motocikla u raslinje i uslijed teških ozljeda na mjestu je preminuo, a njegovog teško ozlijeđenog sina Hitna pomoć prevezla je u zadarsku bolnicu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 04:05