NOVI SKANDAL

Pernar banuo pred školu u Šibeniku, ondje ga dočekala policija: ‘Ako sam uhićen, neću pružati otpor‘

U srijedu mu je sudac u Splitu na tjedan dana zabranio pristup odgojno-obrazovnim institucijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Ivan Pernar

 Nera Simic/CROPIX

Ivan Pernar nastavlja svoju apsurdnu turneju po Hrvatskoj, u kojoj obilazi škole i maltretira učenike. Prošloga mjeseca bio je ispred Gimnazije u Šibeniku, a u četvrtak je došao ispred Tehničke škole, piše portal Šibenik.in.

U videu objavljenom na TikToku vidi se da je došla policija, legitimira ga i moli da pođe s njima u postaju, na što on pita je li uhićen.

"Ako jesam, neću pružati otpor, ako nisam uhićen, ostajem tu", rekao je Pernar te sjeo na pod okružen učenicima i policijom.

Policajac mu je odgovorio da nije uhićen, ali da pričeka. U tom trenutku snimka se prekida, a je li Pernar odveden u postaju ili ne, još nije poznato.

Podsjetimo, Pernara je splitska policija privela u srijedu, uz optužni prijedlog, na Općinski prekršajni sud u Splitu zbog kršenja Zakona o javnom okupljanju i narušavanju javnog reda i mira.​ Sudac mu je izrekao zaštitnu mjeru zabrane pristupa odgojno-obrazovnim institucijama u Splitsko-dalmatinskoj županiji na razdoblje od tjedan dana.

On je u srijedu u zoni odgojno-obrazovne ustanove u Splitu održao okupljanje s ciljem javnog izražavanja i promicanja vlastitih uvjerenja, na kojem je nazočilo više stotina učenika srednjih škola, a navedeno javno okupljanje nije prijavio nadležnoj policijskoj upravi ili policijskoj postaji.

Na ​okupljanju ​je organizirao i održao "natjecanje u izdržaju i sklekovima" u koje je uključio više učenika srednje škole, a pobjednike natjecanja novčano je nagradio. ​

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:00