CEZIH NIJE RADIO

Pao informatički sustav u bolnicama diljem Hrvatske: Nitko nije imao uvid u elektroničke uputnice

Što je dovelo do pada sustava u ovome trenutku nije poznato

Klinički bolnički centar Zagreb, Ilustracija

 Ranko Suvar/Cropix

Građani, koji su jutros došli u bilo koju zagrebačku bolnicu, bili su neugodno iznenađeni. Naime, pao je informatički sustav tako da bolnice nisu imale uvid u elektroničke uputnice, javlja HRT. Iz HZZO-a priznaju problem, a s KBC-a Zagreb poručuju - imamo problema, ali rješavamo ih.

Jutros se, naime, dogodio pad elektroničkog sustava naručivanja u bolnicama diljem Hrvatske. Što je dovelo do toga, nije poznato, no iz najveće bolnice u Hrvatskoj - KBC-a Zagreb HRT je doznao da će svi pacijenti biti zbrinuti, potvrdio je pomoćnik ravnatelja KBC-a Zagreb, Milivoj Novak.

- Nažalost, desilo se to da je pao sustav elektroničkog naručivanja Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. Naravno da sve to čini problema, ali problemi će se riješiti. Znači, svi bolesnici koji su došli, bez obzira jesu li došli iz Prečkog ili iz Dubrovnika, bit će zbrinuti. Ručno će se unositi podaci i svi će dobiti uslugu zbog koje su došli u KBC Zagreb, kaže Novak.

O kakvim je problemima riječ, HRT je upitao i Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje.

- Tijekom jutra je došlo do povremenog usporenog rada CEZIH sustava. Veći dio prometa se obrađivao, ali je dio korisnika imao problema pri radu. Korisnici sustava CEZIH su odmah nakon detektiranja zastoja obaviješteni da postoje poteškoće u radu servisa za provjeru osnovnog osiguranja, te se osiguranje može provjeriti na službenim stranicama www.hzzo.hr, kaže HZZO.

Pružanje zdravstvene zaštite našim osiguranicima je u svakom trenutku omogućeno, javljaju iz HZZO-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:56