UREDBA VLADE

Ovo su nove cijene goriva: Vrijedit će iduća dva tjedna

Cijene su određene Vladinom uredbom

Ilustrativna fotografija

 Davor Zunic/CROPIX

Vlada je u ponedjeljak usvojila uredbu o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata za sljedeća dva tjedna, prema kojoj će od utorka cijena litre osnovnog benzina stajati 1,49 eura, pet centi manje nego dosad, a dizela 1,38 eura, što je tri centa manje.

Plavi dizel također pojeftinjuje tri centa na 84 centa po litri, dok će ukapljeni naftni plin za spremnike stajati 1,02 eura po litri, što je smanjenje od deset centi po kilogramu. Ukapljeni naftni plin za boce bit će jeftiniji za devet centi po kilogramu i stajat će 1,59 eura.

Usvojena je i uredba o izmjeni Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju.

S obzirom na to da i dalje postoje okolnosti koje utječu na povećanje cijena energenata te nastavno na snižavanja visine trošarine tijekom 2022. i 2023. godine, predloženom izmjenom Uredbe o visini trošarine na energente i električnu energiju te radi sprečavanja njihovih negativnih utjecaja, Vlada je snizila visine trošarine za najprodavanije energente bezolovni motorni benzin i dizelsko gorivo za razdoblje od 21. svibnja pa do 3. lipnja i to za 56,31 eura na tisuću litara bezolovnog motornog benzina i 23,13 eura na tisuću litara dizelskog goriva odnosno 0,0563 eura po litri bezolovnog motornog benzina, 0,0231 eura po litri dizelskog goriva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. lipanj 2024 12:41