ČISTI LUKSUZ

Ovo je raskošna vila našeg novog ministra: Godišnje zarađuje 59.000 eura od najma, evo koliko košta noćenje

Ova vila s terasom i pogledom na more sadrži 3 spavaće sobe, a recepcija je otvorena 24 sata dnevno

Luksuzna vila i ministar Tonči Glavina

 Booking.com/cropix/

Mandatar za sastavljanje nove Vlade i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u petak će u Hrvatskom saboru predstaviti nove ministre.

Jedan od njih je i Tonči Glavina (43), novi ministar turizma i sporta. Glavina je dugogodišnji državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta, a u ministarstvo je došao još za vrijeme bivšeg ministra turizma Garija Cappellija. Često ga se viđalo na svim bitnim turističkim događanjima i sajmovima i mnogi zaposleni u turizmu za njega će reći da je dobar izbor jer mu ta djelatnost nije strana, zna za sve projekte koji su trenutno aktivni u turizmu, poznaje struku te ključne ljude.

Glavina se dosad nije previše isticao, iza njega se ne vuku repovi niti ikakve dubioze, a u turizmu je čitav život. Rodom je iz Klisa nedaleko Splita, a u Vladu je ušao još 2017. godine.

Glavina se i sam bavi turizmom, točnije iznajmljivanjem, kako je navedeno u njegov imovinskoj kartici. Ima vilu s pet zvjezdica u Klisu. U imovinskoj je kartici navedeno da je nova kuća s okućnicom izgrađena na građevinskom zemljištu koje je dobio u nasljedstvo. Za gradnju, osim kredita, nasljedstva, pozajmice, primitaka od nesamostalnog rada i darovanja, iskorištene su i sve štednje navedene u prethodnim imovinskim karticama kao i primitci od prodaje osobnog vozila Škoda Superb u 2021. godine u iznosu od 180.000 kuna. Kuća s okućnicom je 2021. kategorizirana kao kuća za odmor pet zvjezdica te se kao takva nudi na turističkom tržištu i ostvaruje prihode.

image
Booking.com/
image
Booking.com/
image
Booking.com/

- Objekt Design Villa Clavis-Brand new villa with a view nalazi se u Klisu te ima klima-uređaj, privatni bazen, pogled na planine i balkon. U okolici ove vile s popločanim dijelom dvorišta gosti mogu uživati u raznim aktivnostima, poput ronjenja s maskom i disaljkom, vožnje bicikla i biljara. Ova vila s terasom i pogledom na more sadrži 3 spavaće sobe, dnevni boravak, TV ravnog ekrana, opremljenu kuhinju s perilicom posuđa i pećnicom te 6 kupaonica s tušem bez praga. U okviru ove vile s 5 zvjezdica besplatno su na raspolaganju WiFi i privatno parkiralište. Recepcija u vili otvorena je 24 sata dnevno, a osoblje će gostima rado pružiti sve potrebne informacije. Objekt Design Villa Clavis-Brand new villa with a view ima i fitness-centar. U objektu je moguće dogovoriti uslugu najma automobila. Arheološki park Salona udaljen je 6,4 km od objekta Design Villa Clavis-Brand new villa with a view, a stadion Park mladeži 12 km. Najbliža zračna luka, Zračna luka Split, smještena je 22 km od vile - stoji u opisu objekta na Booking.com.

image
Booking.com/
image
Booking.com/
image
Booking.com/

- I moja supruga Tracey i ja smo turistički profesionalci i konačno smo izgradili našu vilu iz snova. Toliko uživamo u Klisu i njegovoj netaknutoj prirodi da imamo i svoje malo imanje. Uzgajamo organsku hranu i puno voćaka. Proizvodimo i vlastito nagrađivano maslinovo ulje i vlastito vino - navodi Glavina na Booking.com.

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, Glavina godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura.

image
Booking.com/
image
Booking.com/

Za jedno noćenje u ministrovoj vili u lipnju platit ćete 510 eura. Vila prima osam gostiju, no uvjet je da bukirate minimalno pet noćenja. Lipanj je već praktički rasprodan pa ako se poželite pohvaliti kako ste boravili u ministrovoj vili možda je bolje pokušati u listopadu kada će vas to zadovoljstvo koštati malo manje, odnosno za jedno noćenje platit ćete 399 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 11:36