TALENTIRANI DJEČAK

Otac mladog Tonija koji je na Rujevici slavio gol Hajduka: ‘Nije nam bilo lako, svašta smo prošli‘

- Preselit ćemo i mi u Split, ali neće to biti odmah, učas. Najprije će Toni doći iz Rijeke nakon Nove godine

Toni Vukovic s majkom i ocem

 Hajduk.hr

Toni Vuković je prešao iz Rijeke u Hajduk, a otac Željko za Slobodnu Dalmaciju je kazao:

- Uh, da završi više i ta priča...

Mali Toni, jer riječ je o 11-godišnjaku, onaj je dječak koji je stisnutim šakama spontano proslavio pogodak Jana Mlakara na Rujevici s kojim je Hajduk u 98. minuti jadranskog derbija došao do pobjede protiv Rijeke 3:2.

Skupljač baluna kadet Rijeke, a tako navija za – Hajduk?! Nije se to svidjelo Riječanima,

Priča je od nedavna, poznata, viralan je bio taj video stisnutih šaka malog Rijekina, a sad eto novog – Hajdukova kadeta.

U Poljudu su se zauzeli da mali prijeđe u Hajduk, čim su uvidjeli da Toni zbog svog gesta u Rijeci ima problema, ali to su željeli u međuvremenu obaviti u tajnosti i bez pompe, po želji roditelja, što je i logično.

Navodno u tom uzrastu Rijeke mali Toni nije jedini navijač Hajduka, kako pričaju naši izvori iz Rijeke, pa bi bilo najbolje da Toni kojeg svoga druga, prijatelja iz uzrasta isto preseli u Hajduk. No, o tom potom.

- Napokon da je priča završila, sretni smo – rekao je Željko Vuković, otac Tonija. Ispričao je:

- Preselit ćemo i mi u Split, ali neće to biti odmah, učas. Najprije će Toni doći iz Rijeke nakon Nove godine i polugodišta u školi, a neće biti problema da supruga i ja nađemo posao u svojoj struci u Splitu. Ne, nismo to još riješili, ali hoćemo, dolazimo. Ja sam tehničar elektronike i trener plivanja, a supruga Gabrijela je diplomirani ekonomist.

Nije sin Toni jedinac?

- Nije, imamo i starijeg sina Roka.

Hoće li i on u Split?

- Neće, on igra vaterpolo za Primorje.

Ima u Splitu tri kluba da prijeđe, Jadran, POŠK, Mornar...

- A, haaaa, neće, neće, on je žestoki primorjaš i on ostaje u Rijeci – kaže otac Željko.

Roditelji Tonija Vukovića porijeklom su iz Dalmacije, otac Željko iz Vrlike, a majka Gabrijela iz Stankovaca, a u Hajdukovoj Akademiji su kazali da su za Tonija, kapetana tog Rijekina uzrasta već znali, zapisali ga u notes i željeli ga dovest kako je to Hajduk već iz Rijeke znao dovoditi, na primjer Franka Kovačevića (nastupio protiv Evertona!) ili nedavno Franju Lazara (eno ga juniorima). Toni Vuković je talentiran dječak, šesti razred nastavit će u Splitu pohađati.

Priča je tekla oko toga je li mali Toni suspendiran ii nije nakon svoga spontanog gesta ljubavi prema Hajduku, predsjednik Rijeke Damir Mišković je to žestoko demantirao, međutim priča kako vidimo ima i drugačiju verziju.

- Takav sam čovjek da nikome ništa ne zamjeram, ali nam nije bilo lako. Svašta smo prošli. Imali smo i podršku od mnogo ljudi koje poznajemo, a, rekao bih i od ogromne većine roditelja čija su djeca igrala s našim Tonijem u Rijeci.

Shvatili su situaciju.

- Htjeli smo ispisnicu odmah, pa nam je nisu dali jer da je to Toni na kojega računaju, ali da nije smio onako reagirati. Najavili su i kazne i da ostane doma neko vrijeme i ne ide na Rujevicu. Onda je priča izašla van i oni su se povukli i rekli neka dođe na trening i da mu je sve oprošteno. A mi smo im onda kazali, ali mi smo već ispisnicu zatražili! Ali, ne bih se više na to vraćao, gledajmo naprijed – kaže tata Željko kojeg sad čeka potraga za zaposlenjem i da familiju preseli u Split.

Inače, otac Željko je od malih nogu navijao za Hajduk, pamti da je gledao pobjedu Hajduka protiv Crvene Zvezde na Starom placu 1:0 u ljeto 1978. Život ga je odveo u Rijeku, a svoga malog Tonija iz Rijeke je vodio u Poljud da gledaju Hajduk protiv Evertona. Dječaku je ljubav usađena. S koljeno na koljeno. K’o hajdučka pjesma.

U Poljudu su zadovoljni jer Toni nije samo navijač, nego i darovit zadnji vezni svoga uzrasta, pa će Akademija dobit pojačanje, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 20:08