POTRAGA ZA ČABRAJOM

Osuđen je na 14 godina zatvora za ubojstvo mladića u Kaštelima, ali policija ga nije našla na kućnoj adresi

Jozo Čabraja je 2014. u Kaštelima ispalio hitac iz pištolja marke Makarov te u glavu pogodio Marina Matijaša s kojim je već imao sukob

Jozo Čabraja 

 Tom Dubravec/CROPIX

U ponedjeljak je Kaštelanin Jozo Čabraja drugi put osuđen za ubojstvo 19-godišnjeg Marina Matijaša. Dobio je 14 godina zatvora, a kako nije došao na objavu presude, sudac Mile Rebić izdao je policiji nalog da ga sprovedu u zatvor s obzirom na to da je istražni zatvor za presude iznad pet godina zatvora - obavezan.

Kako je objavio Dalmatinski portal, policija je u utorak ujutro potražila Čabraju na adresi stanovanja, no nisu ga našli pa nisu mogli ni realizirati dovedbeni nalog. Raspisat će internu potragu u sklopu koje će se obavijestiti ustrojbene jedinice Policijske uprave da je Čabraja tražen zbog odlaska u zatvor.

Ako ni to ne rezultira plodom, sudu će se predložiti raspisivanje tjeralice.

Podsjetimo, Čabraja je 2014. godine u Kaštelima ispalio hitac iz pištolja marke Makarov te u glavu pogodio Matijaša s kojim je već imao sukob. Matijaš je preminuo u splitskoj bolnici idući dan, a Čabraja je 2015. osuđen na 13 godina zatvora, no presuda je ukinuta, a predmet vraćen na ponovno suđenje.

Kako je istekao maksimalan rok za zadržavanje u pritvoru, pušten je na slobodu. Teško je ranjen u sukobu 2020. u kojem je ubijen njegov prijatelj Marijo Boljat zvani Pajkić, a na njega je pucano i godinu dana ranije, kako se ispostavilo, po nalogu Matijaševog prijatelja Duje Pivčevića koji je za njegovu egzekuciju platio 40 tisuća eura.

Pivčević je, piše Dalmatinski portal, jedan iz zločinačke grupe Željka Rajića koji se nagodio s USKOK-om te time priznao inkriminacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:06